Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iubita tânărului ucis de rebeli în Congo: „Mor tinerii pentru că nu sunt susținuți în ţara asta”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Războiul din Congo face noi victime în rândul luptătorilor români angajați acolo de un contractor privat. Un conațional şi-a pierdut viața în apropierea orașului Goma, situat la frontiera cu Rwanda.

Vorbim de un ieşean de numai 22 de ani. Era la a doua misiune în Congo şi încerca să strângă bani ca să se mute într-un apartament cu iubita lui.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat pe căi diplomatice informaţia că alţi doi luptători români au fost răniţi. Deocamdată nu a primit solicitări de asistență consulară.

Reprezentanţii MAE le reamintesc cetăţenilor români să evite orice călătorie în Republica Democrata Congo. În luna februarie, alţi doi luptători români şi-au pierdut viaţa, iar 23 au fost răniţi într-o ambuscadă a rebelilor din Mişcarea M23.

Bianca Antoneac, iubita tânărului mort: „Știm doar că a explodat un proiectil lângă ei şi a murit în suflul exploziei. Era inteligent, era un om minunat”

Citește și
congo
MAE: Un român a murit și alți doi au fost răniți, în Congo, pe fondul degradării situaţiei de securitate

Reporter: Când aţi reuşit să vorbiţi cu el ultima dată ?

Bianca Antoneac: „Ieri, am reuşit la amiază şi spre seară am primit vestea asta. Mor tinerii pentru că nu sunt susținuți în ţara asta. Pentru că vor să facă ceva, să construiască un viitor şi nu sunt susţinuţi”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult