Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ionuț Doldurea, Cosmin Stîngă și firma Flagas, urmăriți penal pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru

Your browser doesn't support HTML5 video.

Patronii firmei Flagas, care deține stația GPL din Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, au fost reținuți marți seară pentru 24 de ore.

Ei sunt acuzați de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru. De asemenea, și firma pe care o dețin este cercetată penal sub aceeași acuzație.

Anchetatorii au descoperit că stația GPL funcționa ilegal de aproape 3 ani.

Patronii firmei Flagas, Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, au fost aduși la audieri în jurul orei 18 la Parchetul General. Procurorul Marius Iacob le-a pus întrebări mai bine de trei ore, apoi a decis reținerea lor pentru 24 de ore.

La ieșire, cei doi au fost la fel de tăcuți ca la sosirea la Parchetul General, deși jurnaliștii i-au asaltat cu întrebări.

Citește și
Cosmin Ionut stinga ionut doldurea
Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii stației GPL din Crevedia, au fost reținuți. Care sunt acuzațiile procurorilor

Florin Cojocaru avocat: „Nu au dat declarații la îndrumarea mea. Cel mai probabil mâine vom ajunge la judecător.”

Fiul primarului din Caracal și asociatul său, dar și firma pe care o conduc, sunt cercetați penal pentru distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru.

Reținerea celor doi vine după mai multe zile de cercetări și percheziții, care au scos la iveală faptul că stația GPL din Crevedia funcționa ilegal de aproape 3 ani.

Florin Cojocaru, avocat: „Eu reprezint atât cei doi asociați ai firmei, cât și societatea lor Flagas. Nu știu cine e vinovat aici, va fi o anchetă de amploare.”

Tragedia de pe 26 august a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne, iar bilanțul dezastrului a ajuns la 5 morți și 53 de răniți. Zeci de case din apropierea staţiei GPL au fost avariate, iar avocatul acuzaților susţine că toţi cei afectați vor fi despăgubiți.

Parchetul General: „Cei doi inculpaţi menţionaţi anterior, societatea comercială a funcţionat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale”

”În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi reţinerea a doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru”, a transmis, marţi seară, Parchetul General, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, totodată, în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi faţă de o persoană juridică, societate comercială cu sediul social în municipiul Caracal, judeţul Olt, sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

”În perioada 30 septembrie 2020-26 august 2023, în realizarea obiectului de activitate şi în interesul său, ca urmare a politicii promovate de către factorii decizionali din structura de conducere a acesteia, respectiv cei doi inculpaţi menţionaţi anterior, societatea comercială a funcţionat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL (...), la punctul de lucru neautorizat amplasat pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, în comuna Crevedia, judeţul Dâmboviţa”, arată procurorii.

Potrivit acestora, acest fapt a creat premisele izbucnirii, la data de 26 august 2023, în jurul orei 18.40, a unui incendiu urmat de mai multe explozii, rezultate din acest factor declanşator, ce a condus la decesul a 5 persoane până la acest moment şi vătămarea corporală a 54 de persoane, precum şi distrugerea şi degradarea unor bunuri imobile şi mobile, precum şi a unor lucrări, echipamente, instalaţii sau componente ale acestora, consecinţe pe care factorii de conducere din cadrul acesteia nu le-au prevăzut, deşi trebuiau şi puteau să le prevadă.

”În cauză s-au efectuat patru percheziţii (la sediile a două persoane juridice şi domiciliile a două persoane fizice), în urma acestor activităţi procedurale fiind ridicate mai multe înscrisuri, documente şi medii de stocare care vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale”, au mai transmis procurorii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult