Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Învățătorul care a corectat greșit un elev și-a recunoscut vina. Ce sancțiune a primit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Răsturnare de situație în cazul învățătorului de la Colegiul „Mihai Eminescu” din Iași care a „corectat" un cuvânt scris corect de un elev de clasa a II-a, declanșând un adevărat scandal.

Inițial învățătorul Spiridon Andrieș a dat vina pe elev, acuzându-l că nu a scris greșit mai multe cuvinte, așa cum ar fi cerut enunțul unui exercițiu, pentru ca apoi să le corecteze.

Acum însă, Spiridon Andrieș şi-a recunoscut vină în faţa unei comisii care a evaluat întreaga situaţie. Învăţătorul a declarat că, din cauza oboselii, a confundat o temă data elevilor cu o lucrare făcută la clasă.

Învăţătorul, în prag de pensionare, a ajuns în faţa comisiei după ce un părinte a publicat pe facebook o fotografie în care se observa corectura care a atras atenţia tuturor.

Citește și
copil Iasi tema corectata
Posibilă explicaţie în cazul învăţătorului ce ar fi corectat greşit. De ce scria "patinuar"

În final, dascălul a fost sancţionat pentru această abatere cu o "observaţie scrisă".

„S-a luat această decizie. Domnul învățător și-a asumat vina", a declarat directorul Colegiului, profesor Gabriela Săndulescu.

„Eu nu mă bucur pentru această sancțiune. Singurul lucru pe care îl doresc este ca domnul învățător să își asume public greșeala", a declarat Ionel Tarnoveski, tatăl elevului.

El a afirmat că, în ciuda celor întâmplate, fiul său va rămâne în clasa învățătorului Andrieș.

Cazul de la Iași a izbucnit săptămâna trecută, după ce Ionel Tarnoveski a postat pe Facebook un fragment dintr-o temă a fiului său, temă în care Andrieș a corectat cuvântul „patinoar" indicând faptul că forma corectă este „patinuar".

După vâlva creată de situație, Andrieș a răspuns dând vina pe elev: "Elevii au primit ca sarcină de lucru copierea unui text scris pe tablă, intenționat greșit – cu erori de scriere – pe care să-l rescrie, corectând greșelile sesizate, evidențiindu-le prin scrierea cu creionul. În notarea temei de acasă, am ținut cont de faptul că elevul nu a respectat cerințele enunțului și a scris, selectiv, doar câteva enunțuri care nu erau în totală concordanță cu textul scris la tablă."

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult