Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Inundaţii pe DN7, în judeţul Hunedoara, din cauza ploilor abundente. ”Nu s-a oprit toată noaptea”

Your browser doesn't support HTML5 video.

După zile de primăvară, vremea s-a răcit în toată țara și în unele județe plouă de aproape 24 de ore. Hidrologii au emis un cod portocaliu de inundații, iar la Orăștie, pompierii au evacuat 7 persoane, surprinse de revărsarea apelor.

Viiturile au acoperit Drumul Național 7 și au blocat intrarea pe Autostrada A1. Șoferii care veneau din Orăștie nu puteau intra pe Autostrada A1. Mai multe echipaje de poliție îi opreau. Unii și-au forțat norocul dar au renunțat rapid.

Un pârău care trece pe lângă un cartier s-a umflat. Pompierii au venit să îi ajute pe oameni.

Roxana Mateuț, ISU Hunedoara: ”În Municipiul Orăștie au fost inundate 11 locuințe, fiind evacuate până în prezent șapte persoane, printre care și un minor".

Femeie: "A fost apa ca un pârău, uite acum cât e de mare".

Citește și
inundatii
A fost emis Cod Portocaliu de inundaţii în România. Zonele vizate

Oamenii stau cu teamă.

Femeie: ”De ieri, toată ziua a plouat. A ieșit apa".

Bărbat: ”E blocat aici la haltă la ieșirea din autostradă, nu s-a oprit toată noaptea, eu nu am văzut atâta apă, a plouat mărunt și mult timp".

”Priviți ce mare a crescut râul Mureș”

Hărțile din satelit arată că mare parte din țară va fi acoperită de ploi, ca urmare a unui ciclon mediteraneean care lovește și zona noastră. Iar hidrologii au emis o avertizare de inundații în mai multe bazine din țară.

Natalia Urban, Centrul Meteorologic Transilvania Nord: ”INHGA a emis avertizări datorită acestor cantități de precipitații care au venit într-un scurt timp și atunci totodată încălzirii, topirii zăpezii, creșterii râurilor apelor în anumite bazine este o anumită cotă de atenție”.

În valea Geoagiului, râul Mureș a ieșit din albie, iar zeci de hectare de teren au fost deja inundate.

Bărbat: ”Priviți ce mare a crescut râul Mureș în ultimele 24 de ore de când în județul Hunedoara plouă încontinuu".

Și în Cugir, pompierii au intervenit după ce un mal de pământ a luat-o la vale din cauza ploilor. Iar în Târgu Mureș, cu scos cu motopompele apa din câteva gospodării inundate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult