Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Intervenţie de urgenţă pentru salvarea vieţii unui bebeluş. Greșeala comisă de mamă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Intervenţie de urgenţă a autorităţilor sanitare din Galaţi pentru salvarea vieţii unui bebeluş de numai o lună, intoxicat cu nitriţi. Pentru că fetiţa se simţea rău şi degetele i se învineţiseră, mama ei a dus-o la dispensarul din localitate.

Când medicii şi-au dat seama cât de gravă este situaţia, au chemat elicopterul SMURD, care a transportat-o la Spitalul de Pediatrie din Galaţi. 

Mama fetiţei, o femeie de 28 de ani din oraşul Berești, le-a povestit medicilor ca nu a mai putut să o alăpteze şi obişnuia să îi pregătească o formulă de lapte praf preparată cu apă de la fântână.

Nu s-a gândit, însă, că tocmai această apă ar putea să îi facă rău. Specialiştii cred că, din cauza pesticidelor folosite în agricultură, pânza freatică a fost afectată, iar apa de la fântâna nu mai este recomandată consumului.

Din fericire, fetiţa de numai o lună şi o săptămână a fost transportată la timp, cu elicopterul, la spital, iar acum se afla în afara oricărui pericol. Medicii o vor mai ţine, însă, sub observaţie, câteva zile.

Citește și
galati, conducta, sparta
O lucrare facuta "romaneste" de o echipa de muncitori a lasat un intreg cartier din Galati fara apa. Gafa facuta de "Dorel"

Femeia de 28 de ani le-a povestit medicilor ca a crezut că, dacă fierbe apa pe care o aduce de la fântână, elimină toate riscurile. Duminică, însă, a văzut că fetiţa se simte rău.

Elena Gogeanu, mama fetiţei: "Avem acolo la noi în comună un uluc. Şi de la ţeava iau apa. Şi cică nu-i bună. I-am dat o săptămână la sân şi nu se satura. A început să se schimbe la faţă, să se îngălbenească şi unghiile să se învineţească."

Femeia a mers la cel mai apropiat dispensar, iar medicul de acolo a anunţat ambulanta.

Dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciul de Ambulanţă Galaţi: "Prezenta semnele unei intoxicaţii cu nitriţi, de asemenea era şi deshidratată, datorită unei boli diareice. S-a luat decizia imediat de transfer cu ajutorul colegilor noştri din echipajul de pe elicopter SMURD la Spitalul de pediatrie din Galaţi, unde a fost preluat şi tratat corespunzător."

Fetiţa se afla în continuare sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Pediatrie, iar starea ei de sănătate s-a îmbunătăţit. Despre acest caz a fost anunţată şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

Mama fetiţei a fost informată abia acum despre riscurile la care îşi supune copiii dacă le da apă din surse neverificate. Până la acest caz dramatic de îmbolnăvire, asistentul comunitar sau medicul de familie nu au avertizat-o nici pe ea, nici pe alte femei din localitate, suspectează anchetatorii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult