Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mii de turiști, afectați de vremea rea. Întârzieri de 2-3 ore, pe Aeroportul Henri Coandă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vremea rea a aglomerat „Aeroportul Henri Coandă'', unde mii de turişti străini şi români au aşteptat cu orele. Zeci de curse au plecat cu întârziere, iar mulţi s-au temut că vor pierde zborurile de legătură.

Singurii care au reuşit să îşi păstreze zâmbetul au fost cei care plecau în vacanţă, în ţările calde. Aşezaţi pe bagaje, au moțăit, au văzut câte un serial, au citit, şi-au făcut poze ori pur şi simplu au stat de vorbă.

Aşa şi-au petrecut zeci de minute sau chiar ore cei care aveau zbor luni. Unii s-au grăbit să se aşeze la cozile de la check-in, însă au reuşit doar să stea mai mult în picioare.

Cuplu: „Plecăm la Londra.” Reporter: „La ce oră trebuie să plecaţi?” Cuplu: „La 3, dar am primit mesaj că zborul nostru are întârziere 155 de minute.''

Călător: „Zburăm la Londra şi apoi la New York. Avionul a fost anulat din cauza ninsorii, dar sperăm că azi vom zbura spre casă în sfârșit.”

Citește și
Aglomeratie gara
Întârzieri de sute de minute, din cauza vremii. CFR va anula marți 11 trenuri

Pasagerii care aşteaptă de câteva ore să plece spre Roma, Praga, Londra sau Doha au ochii aţintiţi pe tabela electronică, acolo unde apare programul de zbor. Acesta a fost dat peste cap, iar la orele prânzului 40 de curse aveau întârzieri de până la 2 ore. Avioanele care trebuiau să decoleze spre Bergamo, Munchen au plecat de pe Aeroportul Otopeni cu 3 ore întârziere.

Dacă iniţial au fost probleme doar la cursele către Frankfurt ori Praga, în câteva ore, zborurile au fost amânate rând pe rând.

Cei mai supăraţi au fost cei care au pierdut zborurile de legătură. De exemplu, un bărbat a venit din Statele Unite să şi viziteze iubita, însă după ce cursa i-a fost anulată, are de aşteptat 6 ore până la următorul zbor şi totul este programat la limită. Până acasă va schimba 4 avioane.

Turist: „Merg la Frankfurt, de acolo în Seattle şi de acolo în Washington.”

După ploaia îngheţată de duminică, şase curse au fost anulate. Cei peste 150 de pasageri care trebuiau să plecela Roma vor ajunge în Italia abia după 23 de ore.

Valentin Iordache, purtător de cuvânt Aeroport: „Nu mai sunt problemele de ieri (n.r - duminică), pentru că nu mai avem acest fenomen deosebit „freezing rain”. Sunt întârzieri pentru că avioanele trebuie degivrate cu pasagerii la bord imediat înainte de decolare. dar se decolează normal.”

Mai puţini stresaţi au fost românii care au o vacanţă în faţă.

Reporter: „Unde plecaţi?” Turist: „În Tenerife. Speram şi profităm de vremea urâtă de aici, ca să plecăm acolo la plajă.” Reporter: „Ce haine aveţi în bagaj?” Turist: „Doar de plajă.” Reporter: „Câte grade erau acolo?” Turist: „23 arătau astăzi, geaca o lăsăm aici, la poartă.”

Când vremea este potrivnică companiile aeriene sunt obligate să le asigure pasagerilor mâncare şi cazare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult