Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Întâlnire importantă între ministrul Apărării Naționale și ambasadorul SUA în România, din cauza atacurilor Ucrainei

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut o întâlnire, luni, cu ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, pe fondul războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina.

Potrivit unui comunicat al MApN, cei doi oficiali au discutat în special despre situația generată de recentele atacuri asupra porturilor fluviale ucrainene, în proximitatea granițelor României.

Ministrul Tîlvăr a precizat că instituția militară rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri.

Oficialul român a punctat, de asemenea, importanța suplimentării misiunilor NATO de poliție aeriană, adresând mulțumiri pentru decizia SUA de a disloca aeronave F-16 în România în perioada următoare.

„Apreciez sprijinul Statelor Unite în consolidarea posturii aliate de apărare pe flancul estic și de descurajare a oricărei agresiuni împotriva teritoriului României și al NATO. Continuăm să acționăm asumându-ne rolul în mod responsabil în arhitectura de securitate aliată la Marea Neagră, unde suntem un pilon de stabilitate”, a arătat ministrul apărării naționale, conform sursei citate.

Ambasadoarea Kavalec a subliniat angajamentul SUA de a continua să furnizeze asistență României pentru consolidarea capacităților sale de apărare și de a contribui substanțial la întărirea apărării și descurajării aliate pe flancul estic.

„Runda de dialog strategic în cadrul Grupului la nivel înalt în domeniul apărării cu Statele Unite ale Americii desfășurată săptămâna trecută la Washington a reprezentat un moment oportun și un indicator semnificativ al cooperării noastre strânse în domeniul apărării. Condamnăm cu fermitate escaladarea neprovocată a acestui război de către Rusia și rămânem strâns angajați pe viitor în dialogul și cooperarea cu România”, a declarat Kathleen Kavalec.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult