Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Companie aeriană din Brașov, acuzată că a înșelat niște corporatiști americani cu 775.000 de dolari

Your browser doesn't support HTML5 video.

O înșelăciune de proporții este anchetată la Brașov. Procurorii spun că o companie aeriană cu sediul în oraș ar fi promis unor parteneri americani un transport aerian de persoane pe ruta New York - Almata, Kazahstan.  

Avionul urma să transporte 250 de călători. Americanii au plătit integral zborul dus-întors, în total, 775.000 de dolari, dar au rămas cu buzele umflate.

Vizat de anchetă este un cunoscut pilot brașovean și alți trei membri ai familiei sale care au pus bazele unei companii aeriene ce operează zboruri la comandă.

Avionul promis americanilor ar fi trebuit să decoleze în data de 15 august de pe Aeroportul Internațional John F. Kennedy și trebuia să ajungă în orașul Almata din Kazahstan, unde cei 250 de pasageri urmau să participe la o consfătuire. 

Americanii au așteptat zadarnic aeronava, deși plătiseră integral contravaloarea celor două zboruri, dus-întors.

Citește și
avion NATO
JAKE11, cel mai urmărit avion din lume aparține NATO și zboară în cerc deasupra României. Destinația este secretizată

Procurorii spun că, la momentul încheierii contractului, compania românească nu avea nici avioanele, dar nici autorizările de zbor necesare, astfel că fapta poate fi încadrată la înșelăciune cu consecinte deosebit de grave, dată fiind valoarea uriașă a prejudiciului, de 775.000 de dolari.

Anchetatorii fac cercetări și pentru spălarea banilor pentru că, spun ei, persoanele implicate ar fi încercat să ascundă originea ilicită a sumelor încasate, iar cea mai mare parte din bani urmau să fie folosiți la achiziționarea unei aeronave.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult