Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Înfrângere aspră pentru ANAF la ÎCCJ. Verdict în problema diurnelor trecute de Fisc la venituri salariale

Victorie la ÎCCJ pentru o companie din domeniul construcțiilor care a fost obligată de ANAF la sume suplimentare după ce instituția a încadrat diurnele și indemnizațiile de detașare la venituri salariale.

Soluția ÎCCJ prezintă o deosebită importanță, chiar și în contextul Legii nr. 72/2022 care a instituit amnistia pentru acest tip de obligații fiscale, întrucât invalidează o practică des întâlnită, profund nelegală, dar mai ales extrem de păgubitoare pentru companiile din domeniul construcțiilor.

Practica organelor fiscale era susținută exclusiv de aspecte ce țin de neclaritatea legii și de o interpretare forțată, incompletă și mecanică a unor mențiuni din documentele contabile, cu ignorarea totală a probelor existente la dosar și a dispozițiilor legale relevante, arată Juridice.ro, citată de Profit.ro. 

Totodată, această soluție definitivă aduce o clarificare binevenită a cadrului legal incident atât din perspectivă fiscală, cât și din perspectiva legislației muncii, care confirmă – cu titlu obligatoriu față de organele fiscale pentru controalele fiscale viitoare derulate la nivelul companiei – interpretarea și poziția corectă a companiei din perspectiva tratamentului fiscal aplicat sumelor acordate cu titlu de diurna angajaților săi detașați transnațional până la modificarea legislației fiscale în acest domeniu, precizează sursa citată. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult