Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incidenţa Covid în Capitală, din nou în scădere. A ajuns la 4.05 infectări la mia de locuitori

Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile este, sâmbătă, în Bucureşti de 4,05 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe data de 22 octombrie - 16,54 cazuri la mia de locuitori.

În urmă cu o zi, incidenţa COVID în Bucureşti a fost 4,34. 

Autoritățile au relaxat restricțiile pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală

Autoritățile dau undă verde organizării evenimentelor publice și private, concertelor, festivalurilor și spectacolelor în aer liber, cu cel mult o mie de participanți.

În două mii de localități cu o rată de infectare sub 3 la mie, elevii vor merge fizic la școală, indiferent de rata de vaccinare.

Vor fi permise și ceremoniile de Ziua Națională cu număr nelimitat de spectatori, inclusiv competițiile sportive. Sunt măsuri de relaxare doar pentru cei vaccinați ori trecuți prin boală, anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Ele mai au nevoie de aprobarea Guvernului. Specialiștii se tem însă că România repetă greșeala din vară, când restricțiile au fost relaxate prea devreme, iar valul 5 va fi și mai agresiv.

Citește și
Harta
Cele 22 de orașe în care rata de incidență trece de 6 la mie. Ce restricții se aplică

Cu certificatul verde care demonstrează că suntem vaccinați ori că am trecut prin boală în ultimele 180 de zile vom putea merge la spectacole, festivaluri, concerte sau chiar la nunți care se desfășoară în aer liber. Autoritățile permit organizarea unor astfel de evenimente publice ori private indiferent de rata de infectare din acea localitate, dar există niște reguli: să se desfășoare între orele 5 - 21, la o treime din capacitatea spațiului respectiv și cu maximum 1.000 de participanți. Apoi, toate persoanele trebuie să poarte mască de protecție pe durata evenimentului, chiar dacă este un târg de Crăciun, de exemplu, și fiecare participant să aibă o suprafață de 4 mp.

Spre deosebire de anul trecut, când s-au organizat evenimente de Ziua Națională fără public, acum, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat că sunt permise ceremoniile oficiale pentru 1 Decembrie cu participanți.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult