Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cursă anulată în Gara de Nord după ce un tren a lovit un parapet. Un vagon a deraiat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Incident feroviar miercuri seară în Gara de Nord, din Capitală. Un tren privat nu a oprit la timp în timpul manevrelor de garare şi a lovit parapetul de la capătul liniei 6.

Ultimul vagon a deraiat şi a ajuns lângă stâlpul de înaltă tensiune, impact care ar fi putut provoca o tragedie. Din fericire în tren nu se afla nimeni şi nu au existat victime. Repunerea pe șine a durat toată noaptea.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 20:30, în timpul manevrei de regarare a trenului, care ar fi trebuit să plece către Braşov. În acel moment, trenul a lovit parapetul de protecţie de la capătul liniei 6, iar vagonul de semnal a deraiat şi s-a oprit foarte aproape de un stâlp de înaltă tensiune.

Garnitura care avea în componenţa 9 vagoane nu s-a oprit nici măcar în tampoanele de la capătul liniei şi a ajuns foarte aproape de peron, iar consecinţele ar fi putut fi extrem de grave dacă nu oprea nici acolo.

Jenică Stancu, revizor REGIONAL de siguranţă a circulaţiei: "Singura problemă a fost că au fost elemente de la parapet care au intrat sub ultimul vagon pe care a trebuit să le scoatem fără să facem şi alte deranjamente. E în principiu vorba de foarte multă neatenție, nu e din cauza instalaţiilor."

Din primele informaţii se pare că a existat o problemă de comunicare între mecanic şi cl responsabil cu indicaţiile privind gararea.

Incidentul nu a afectat mersul celorlalte trenuri care urmau să sosească în Gara de Nord, dar cursa spre Braşov a fost anulată. Operatorul privat a transmis că va restitui banii călătorilor.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult