Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incident grav într-un centru de plasament din Constanța. Două fete, rănite grav, după ce au căzut de la etajul 1 al clădirii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Incident grav într-un centru de plasament din Constanța. Două fete, de 14 și 15 ani, au căzut de la etajul unu al clădirii și au suferit răni serioase, inclusiv la coloana vertebrală.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului susțin că adolescentele ar fi vrut să fugă din centru și au sărit pe geam. Avocata uneia dintre copile îi acuză de neglijență pe îngrijitorii din cămin, care nici măcar nu i-ar fi anunțat pe părinții fetei despre cele întâmplate. Poliția face cercetări în acest caz.

Întreaga întâmplare este învăluită în mister. Direcția pentru Protecția Copilului spune că a decis să o ia pe fata de 14 ani din familie din cauza unor probleme ale părinților săi. În centrul de plasament adolescenta a cunoscut o altă copilă și, împreună, ar fi decis să fugă. Îngrijitorii spun că fetele au sărit pe geam.

Amel Mocanu-Tarabih, avocata familiei: "Părinții nu au aflat nimic, a sunat copilul de pe numărul unei asistente să îi anunțe că a căzut de la etajul unu și că și-a fracturat o vertebră, vrând să o salveze pe o altă prietenă care a căzut înaintea ei, cealaltă căzând și și-a rupt trei vertebre și un picior.”

Oana Manoilă, purtător de cuvânt DGASPC Constanța: ”S-a declanșat o anchetă internă pentru a afla exact ce s-a întâmplat, de ce fetele au dorit să fugă din centru, de ce au sărit pe geam. Beneficiarii au voie să părăsească centrele, însă le trebuie un bilet de voie, trebuie să ne spună cu cine pleacă, unde pleacă și ora la care se întorc în centru înapoi.”

Citește și
Sinucidere șocantă. S-a aruncat de la etajul 4 de față cu fiul său și echipajul de la Ambulanță
O tânără avocată din Iași a murit după ce s-a aruncat dezbrăcată pe geam de la etajul 6

Acum, fetele sunt în spital. Avocata adolescentei de 14 ani a cerut încetarea plasamentului de urgență și îi acuză de neglijență pe cei care ar fi trebuit să aibă grijă de adolescentă.

Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța: "În cauză, polițiștii Secției 4 efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă."

Niciuna dintre părți nu a dorit să dezvăluie motivele pentru care fetele au ajuns în grija statului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult