Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un șofer care a vrut să întoarcă prin refugiu a intrat într-un tramvai, care a deraiat și a lovit o altă mașină, în Iași

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mărturie că şoselele României au devenit o junglă în care fiecare face ce vrea stă şi un incident grav petrecut în Iaşi.

După o manevră imprudentă a unui şofer, un tramvai cu aproape 50 de călători s-a ciocnit cu un autoturism, după care a deraiat. Cel aflat la volan, un bărbat în vârstă de 70 de ani, a vrut să întoarcă prin refugiu în față mijocului de transport în comun. Accidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere.

În imagini se vede cum şoferul decide brusc să vireze la stânga fără să se asigure prin dreptul refugiului în timp ce la mai puţin de 2 metri, un tramvai intra în staţie. Maşina taie fața vagonului şi este lovită în spate. Se izbeşte apoi de refugiul pietonal în timp ce tramvaiul în care se aflau în jur de 50 de călători sare de pe şină la o distanţă de aproape 2 metri, traversează şina din sens opus şi ajunge pe carosabil.

Puţin a lipsit să nu agațe o altă maşină aflată în trafic. Vatmanul povesteşte speriat prin care a trecut.

Constantin Postolache, vatman: "Era la 2 metri în faţa mea şi, la un moment dat, a virat în faţa mea şi s-a produs impactul. A intrat fără să se asigure, fără nimica. Călătorii nu au păţit nimic”.

Citește și
Dubă cu 13 deținuți, lovită de un tramvai, la Timișoara. Mașina penitenciarului circula pe contrasens
Dubă cu 13 deținuți, lovită de un tramvai, la Timișoara. Mașina penitenciarului circula pe contrasens

Martor: "Vatmanul mergea regulamentar, domnul cu maşina a intrat pe refugiu. După aceea a vrut să întoarcă şi a intrat în fața tramvaiului".

Şoferul care a povocat accidentul, un bărbat în vârstă de 70 de ani, a rămas captiv în autoturism. L-au scos pompierii, apoi un echipaj de terapie intensivă l-a transportat la spital. Bărbatul a avut noroc, spun martorii. În cele mai multe situaţii, astfel de accidente sunt mortale.

Diana Cimpoesu, medic-șef UPU-SMURD Iaşi: ''Este în UPU, conştient şi stabil hemodinamic, a suferit un şoc emoţional şi mai multe contuzii. Una toraco-abdominală şi la nivelul cotului escoritii".

Şoferului i s-au luat probe de sânge pentru a vedea dacă a fost sau nu băut. Şi vatmanul a fost testat, iar rezultatul a ieşit negativ.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult