Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Accident feroviar la Roșiori de Vede. Un tren de călători a trecut pe roșu și a lovit altul, de marfă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un accident feroviar s-a produs luni dimineața, în jurul orei 04:00, în județul Teleorman, la intrarea în gara Roșiori Nord. Un tren de călători a intrat într-unul de marfă, pentru că mecanicul nu a văzut culoarea roșie a semaforului.

Un tren de călători, care circula pe ruta Arad - București Nord, a frânat brusc, pentru a evita impactul cu un marfar încărcat cu vehicule Ford, care se afla în fața lui.

"Confirmăm că un tren încărcat cu vehicule Ford a fost implicat într-un incident în această dimineață în gara Roșiori de Vede. În acest moment așteptăm mai multe informații. În conformitate cu politicile noastre, toate vehiculele aflate în tranzit fac obiectul asigurărilor", a transmis compania Ford.

Ulterior, CFR Călători a anunțat că "din cauza deraierii la intrare în stația Roșiori Nord a unui vagon din compunerea unui tren de marfă, ciculația trenurilor se desfășoară cu dificultate".

Citește și
eleve
Consilier judeţean și profesor în Teleorman, arestat preventiv pentru că ar fi agresat sexual două minore

În urma acestui incident, mai multe persoane din cele 280 aflate în trenul de călători au fost rănite. Trei dintre acestea au fost transportate la spital.

Incidentul a fost anunțat prin apel la 112, iar inițial s-a crezut că trenurile s-au ciocnit. Din acest motiv, autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție.

Potrivit unei informări inițiale a ISU, ajunse la fața locului, echipele de intervenție au constatat că accidentul feroviar nu se confirmă.

Călătorii au fost preluați de două microbuze ISU, care i-au transportat către gara din Roșiori de Vede.

"În jurul orei 04:00, un apel la 112 anunța un accident feroviar, un tren de călători care a deraiat în județul Teleorman, între Roșiori de Vede si Măldăeni.

Astfel, pentru gestionarea eficientă a evenimentului, a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale la fața locului.

Odată ajunse, forțele de intervenție au constatat că accidentul feroviar nu se confirma. Trenul circula pe ruta Arad - București Nord și s-a oprit brusc.

Mai multe persoane au fost evaluate la fața locului de echipajele medicale, trei victime fiind transportate la spital.

La acest moment, călătorii sunt transportați cu două microbuze ISU către gara din Roșiori de Vede.

Forțe angrenate:

ISU TR: 7 ambulanțe SMURD, 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 3 autospeciale de descarcerare, 2 microbuze, 8 ambulanțe SAJ;

ISU OT: 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 1 autospecială de descarcerare grea, 5 ambulanțe SMURD;

ISU DJ: 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 1 autospeciala de descarcerare grea, 3 ambulanțe SMURD.

Au mai fost prealertate ISU AG, respectiv ISU B-IF", a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care a precizat că Planul Rășu a fost dezactivat.

Accident feroviar: mecanicul trenului de călători a intrat pe roșu

După aproape zece ore, compania CFR Călători a confirmat că a fost un accident, respectiv o coliziune între cele două trenuri, și, mai mult, mecanicul trenului de călători a intrat pe culoarea roșie a semaforului.

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația pe raza stației CF Roșiori Nord se desfășoară în continuare doar pe liniile 1,2 și 3, iar pentru repunerea pe șină a celor două vagoane deraiate și a vagonului răsturnat, din compunerea trenului privat de marfă, personalul feroviar de specialitate al SRCF CRAIOVA va interveni cu o macara de mare tonaj (125 tone.

Menționăm totodată faptul că, din primele verificări și conform informațiilor preliminare transmise de personalul feroviar aflat la fața locului, mecanicul trenului IR 1822, care urma să intre în stație la altă linie, a depășit semnalul de intrare în stație, care era deja în poziția OPRIRE (culoarea ROȘIE) și a tamponat ultimul vagon al garniturii de marfă, aflată în mers pentru garare. Aceste informații sunt deja verificate și analizate de membrii Comisiei de anchetă AGIFER, comisie care va stabili cu exactitate cauzele producerii deraierii trenului privat de marfă.

Călătorii din trenul IR 1822 au fost preluați de trenul IRN 79, care a sosit în București Nord la ora 9.36.

În ceea ce privește trenul IR 1822, acesta a fost retras din zona semnalului de intrare al stației Roșiori Nord, la ora 11.17, garnitura urmând să circule, fără călători, până la București Nord.

Pentru restabilirea traficului feroviar în condiții normale pe raza stației CF Roșiori Nord, vă informăm că personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului de marfă, astfel încât intervențiile de repunere pe șină a vagoanelor deraiate să se desfășoare în condiții de siguranță și să fie finalizate în cel mai scurt timp.

Reamintim faptul că, deraierea vagoanelor din compunerea trenului privat de marfă a avut loc în cursul acestei dimineți, la ora 03.54, pe linia 5, din stația CF Roșiori Nord. Trenul privat de marfă avea în compunere 26 de vagoane încărcate cu autoturisme și circula în relația Craiova - Palas.

CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că personalul feroviar depune toate eforturile pentru restabilirea circulației în cel mai scurt timp și în condiții normale, pe raza stației Roșiori Nord” a transmis CFR SA.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult