Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiul uriaș care a distrus un depozit din Pitești a fost stins. În hală erau peste 500 de tone de substanțe periculoase

Your browser doesn't support HTML5 video.

Incendiul uriaș care a distrus joi seară un depozit de deșeuri lângă Pitești în apropierea fostului combinat „Arpechim” a fost stins cu greu.

Pompieri militari din 4 județe - Argeș, Giurgiu, Dâmbovița și Olt - au ajuns la locul dezastrului unde ardeau tone întregi de substanțe periculoase, iar gazele cu concentrație toxică mare se îndreptau spre oraș. În depozitul înghițit de foc se aflau și butelii așa că pericolul a fost imens. Mulți dintre cei care locuiau în zonă au intrat în panică.

Incendiul a izbucnit la o societate care are ca obiect de activitate distrugerea deșeurilor. Acolo se aflau 500 de tone de substanțe periculoase, printre care și reziduuri chimice de vopsea și diluanți.

Când flăcările s-au extins, a urmat o cascadă de explozii.

Muncitorii de la societățile din vecinătate au ieșit, speriați, afară. Cerul devenise portocaliu și căldura era năucitoare.

Echipele de intervenție au anunțat că pe o rază de 100 de metri au fost depistate substanțe periculoase. Așa că toți pompierii au fost echipați cu măști.

Pentru că un nor negru de fum a invadat toată zona, autoritățile au emis un mesaj RO-ALERT, prin care oamenii erau avertizați să închidă ușile și ferestrele.

Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de 12 ore.

Bogdan Olar șef ISU Argeș: "O cantitate care a fost evaluată vineri ar fi undeva în jur de 1200 de tone de substanțe combustibile solide și lichide".

Firma unde s-a produs nenorocirea a mai avut probleme: a fost amendată pentru nerespectarea regulilor de protecție la incendiu și pentru depozitarea incorectă e deșeurilor.

Alexandru Vîjan, comisar șef Garda de Mediu Argeș: "Au fost verificați, ultima dată, în luna aprilie. A fost aplicată o sancțiune de 100.000 de lei".

Radu Perianu, prefect Argeș: "Inspectoratul Județean de Poliție a venit inclusiv cu ofițeri de la arme, explozibili și substanțe chimice desfășoară propria investigație și, de asemenea, reprezentanți de la ITM, și ei desfășurându-și propria investigație".

Cristina Surdu director Agenția de Protecție a Mediului Argeș: "În acest moment nu sunt depășiri pe niciuna dintre stațiile noastre de monitorizare a calității aerului”.

Printre ipotezele luate în calcul pentru cauza incendiului se numără un scurt circuit la instalația electrică, o țigară sau un fulger. În acest caz a fost deschis și un dosar penal.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult