Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiu violent la o fostă fabrică din Vaslui. Oamenii, avertizați prin RO-Alert

Momente de panică, duminică seară, la Vaslui, după ce un incendiu violent a izbucnit la fosta fabrica de mobilă din oraş.

Din cauza fumului toxic emanat de deşeurile arse, oamenii au fost avertizaţi prin sistemul Ro-Alert să închidă ferestrele şi să se adăpostească. Pompierii au reuşit să stingă vâlvătaia la timp, în apropiere fiind depozitate butoaie cu diluant, dar şi o secţie de alcool.

Alarma s-a dat cu puţin timp înainte de ora 19.00. Fumul gros a fost observat de localnici în incinta fostei fabrici de mobilă, unde o parte dintre hale sunt dezafectate, iar altele sunt închiriate de către mici întreprinzători. În câteva minute, la faţa locului au ajuns pompierii, însă intervenţie militarilor a fost îngreunată de un cablu sub tensiune, motiv pentru care echipele de la Eon au întrerupt alimentarea cu energie electrică în zonă.

Eduard Popică, prefectul județului Vaslui: „La faţa locului era fum dens, motiv pentru care am emis şi prin serviciul Ro-Alert un apel pentru cetăţenii din municipiul Vaslui. S-a constatat că acest incendiu s-a declanşat într-o anexă a unui deposit, unde erau cauciucuri şi materiale de plastic. Am chemat pe cei de la EON pentru a opri energia electrică, pentru că locaţia avea 380 tensiune”.

Cantităţi mari de deşeuri depozitate în hala dezafectată s-au făcut scrum, precum şi cabluri electrice de medie tensiune, existând pericolul extinderii la o fabrică din apropiere, unde se aflau mai multe butoaie cu diluant.

Citește și
incendiu
Patru autospeciale pentru stingerea unui incendiu care a cuprins mai multe case în Argeş

Marius Stanciu, purtător de cuvânt al IJSU Vaslui: „La faţa locului au intervenit 6 autospeciale, din care 3 pentru stingere cu apă şi spumă. Cauza probabilă e lucrul deschis cu focul în spaţii deschise. A existat pericolul propagării la celelalte depozite din apropiere”.

Autorităţile au deschis acum o anchetă, pentru a stabili cu exactitate cauza incendiului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult