Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Panică într-un bloc din Galați. O femeie a murit, iar 34 de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu

Your browser doesn't support HTML5 video.

S-a declanşat panica într-un bloc din Galați de unde au fost evacuate 34 de persoane printre care şi zece copii.

Locatarii au văzut că iese fum gros dintr-un apartament aflat la parter şi au sunat la 112. Pompierii au găsit-o fără suflare pe proprietara locuinţei în care a izbucnit focul. Avea 86 de ani.

Un locatar care se trezeşte foarte devreme ca să plece la serviciu a văzut, la trei dimineața, că iese fum negru de la parterul blocului. Pentru că şi-a dat seama de gravitatea situaţiei, a chemat pompierii şi a început să își alerteze vecinii.

Bătrână: "Era să murim noi. Dacă nu ne scoteau pompierii muream noi, de ce fum era şi ce era..."

Oamenii au trecut prin momente de groază. Cei care locuiesc în celelalte apartamente de la parter au fost evacuaţi pe ferestre: întâi copiii, apoi adulții.

Robert Stamate, vecin: "Au bătut pompierii în uşa când au venit, că era foarte mult fum, nu se vedea nimca, şi am deschis geamul la bucătărie, am îmbrăcat copiii şi mi i-au preluat doi pompieri şi i-au dus la maşina la ei. Ne-au dus copiii la căldură, fiindcă era destul de frig."

În apartamentul de unde a pornit incendiul a fost găsită fără viață proprietară: o femeie de 86 de ani. Era debranşata de la gaze şi se încălzea cum putea.

Femeie: ”Strângea tot gunoiul. Cară... Că cartoane, că... tot ce găsea pe la gunoi, tot cara în apartament. Am strigat, că stau cu mama, am trei copii, am strigat "mama, luaţi copiii, să ieşim ca e problema!"

Dan Ionașcu, purtător de cuvânt ISU Galați: "Cauză probabilă de incendiu este un reşou uitat aprins în priză, peste care au căzut materiale combustibile."

Tot vecinii spun că femeia ar avea două fiice, care, nu obişnuiesc să o viziteze. Dacă nu vor putea fi contactate, va fi înmormântată pe cheltuiala primăriei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult