Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiu puternic în nordul Capitalei. Autoritățile anunță că de abia sâmbătă va putea fi stins

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, la o hală industrială din nordul Bucureștiului, prefectul Capitalei anunțând că incendiul a fost localizat, dar cel mai probabil va fi stins abia sâmbătă.

UPDATE 17:15 Autoritățile anunță că, în total, au intervenit 50 de autospeciale pentru a ține sub control incendiul.

Nicio persoană nu a fost rănită, dar pagubele sunt foarte mari.

UPDATE 17:00 Prefectul Capitalei, Marius Cristian Ghincea, spune că, din păcate, "incendiul nu va fi stins decât probabil mâine", atunci când reprezentanţii autorităţilor vor putea să şi intre în hală.

"Din păcate, din informaţiile pe care le am ei au fost sunaţi destul de târziu, cu toate acestea se vede că au reuşit să intervină şi să limiteze propagarea focului. Culoarea fumului s-a schimbat, ceea ce este primul semn bun de astăzi, în sensul că focul este localizat, iar toxicitatea fumului nu mai este aşa de mare ca în primele momente, bănuiesc, ale incendiului", a spus prefectul.

El a spus că la locul incendiului sunt prezenţi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, care monitorizează toxicitatea fumului, şi reprezentaţi ai Inspectortului de Stat în Construcţii, care vor analiza structura imobilului.

Citește și
flacari Amazon
Flăcările din pădurea amazoniana, departe de-a fi stinse. Acuzaţiile aduse de indigeni

"Din păcate, cred că vor reuşi să intre în cadrul acestui depozit abia mâine, chiar dacă incendiul este localizat, având în vedere substanţele care au fost înăuntru - am înţeles că este vorba de tuburi de oxigen, a fost şi o tipografie, cu vopseluri, cerneluri... focul este localizat, dar în schimb nu va fi stins decât probabil mâine", a afirmat el.

UPDATE 16:15 Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a anunțat că incendiul la hala de pe strada Biharia a fost localizat şi nu mai există riscul de extindere a flăcărilor la alte clădiri.

"Incendiul a fost localizat şi nu mai există riscul ca flăcările să se extindă la alte clădiri. Proprietarul METAV este asigurat şi are autorizaţie ISU. Din fericire, nu sunt victime. O hală situată pe strada Biharia, din incinta Decathlon (aparţinând METAV), a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au ajuns la faţa locului şi sute de cetăţeni au fost evacuaţi din clădirile din zonă", a scris Tudorache pe Facebook.

El a menţionat că Poliţia Locală a Sectorului 1 este prezentă şi ajută la dirijarea traficului şi la evacuarea persoanelor.  

UPDATE 16:00 Garda de Mediu: Măsurătorile pe calitatea aerului în zona incendiului din Băneasa încep după ce focul va fi stins definitiv

"Incendiul de pe strada Biharia s-a produs pe platforma fostei fabrici de piese turnate pentru avioane. Avem o echipă de permanenţă a Gărzii Naţionale de Mediu la faţa locului şi aşteptăm ca incendiul să fie stins de către pompierii de la ISU. Cum va avea loc stingerea definitivă a incendiului, echipa va intra, va inspecta hala respectivă şi va constata ce impact a avut asupra mediului. Acolo este o hală unde activa o firmă de construcţii metalice şi tot fumul e generat de polistirenul, cartoanele care erau acolo. Să sperăm că în activitatea lor nu foloseau şi substanţe chimice periculoase. Nu ştiu exact când s-ar putea stinge incendiul. Deocamdată, monitorizarea aerului o face echipa ISU cu aparatele pe care le are. Nu ştiu cât de toxic e fumul, dar cred că odată ridicat în atmosferă nu cred că mai are un impact asupra sănătăţii oamenilor", a spus Glăman.

Operațiune de stingere a incendiului masivă

 

Incendiul a izbucnit pe strada Biharia, în zona Băneasa, fiind degajări mari de fum.

Fumul se vede de la o distanță de aproximativ 10 kilometri depărtare. Suprafața afectată este de circa 10.000mp.

Întrucât incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, a fost transmis mesaj prin Ro Alert pentru protecția populației. "Incendiu la o hală industrială din strada Biharia, sector 1, cu degajări masive de fum. Ocoliţi zona, eliberaţi căile de acces în zonă pentru a facilita accesul forţelor de intervenţie. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie".

La misiune intervin 27 de mașini de stingere, 4 autoscări de intervenție la înălțime, 4 descarcerări și 2 ambulante SMURD.

În zonă sunt depozite şi clădiri de birouri, mai multe societăţi comerciale, iar majoritatea oamenilor din clădirile din zonă s-au autoevacuat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult