Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiu într-un bloc din Nordul Capitalei, la un penthouse. Clotilde Armand: „Hidranţii nu funcţionează”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un incendiu puternic a cuprins marți seară un bloc din Nordul Capitalei. Zeci de persoane au fost evacuate, iar unele dintre acestea își vor petrece noaptea într-un adăpost.

Imobilul este un fost hotel, situat nu departe de zona cu localuri de pe malul lacului Herăstrău.

Alarma s-a dat în jurul orei 19, iar incendiul a pornit de la acoperişul unui apartament de tip penthouse.

Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de mai bine de două ore până au reușit să izoleze focarul. A fost mistuită o suprafață de totală 1.100 de metri pătrați. Opt apartamente au fost afectate. Incendiul a fost localizat de pompieri și nu au fost înregistrate victime.

Zeci de persoane au fost evacuate. 60 dintre acestea au fost duse la un adăpost pus la dispoziție de Primăria sectorului 1.

La locul incendiului s-au deplasat 20 de autospeciale de stingere, 4 autoscari, o mașină pentru descarcerare și o ambulanță SMURD. Momentan nu este clar de la ce a pornit incendiul, însă pe terasa penthouse-ului se putea vedea o copertină cuprinsă de flăcări.

Primarul Clotilde Armand: Hidranţii nu funcţionează, iar maşinile de pompieri nu pot fi alimentate cu apă

Persoanele care sunt afectate de incendiul de pe şoseaua Nordului pot suna la numărul Poliţiei Locale Sector 1 - 021.9540 - iar autoritatea locală le va asigura cazarea şi hrana până când se vor putea întoarce la locuinţă, a anunţat primarul Clotilde Armand.

Ea a scris, marţi, pe Facebook, că hidranţii nu funcţionează, iar maşinile de pompieri nu pot fi alimentate cu apă, ca atare a transmis operatorului de salubritate să alimenteze cu autospecialele lor maşinile pompierilor.

„Străzile sunt înguste, imobilele sunt înghesuite, exemplu clasic de încălcare a legii urbanismului. Victimele suntem noi, cetăţenii. Cei care au emis autorizaţiile de construcţie în acest caz trebuie să plătească pentru toate aceste nereguli. Vom face verificări cine a emis aceste autorizaţii şi vom informa opinia publică. Echipajele Poliţiei Locale au ajuns la incendiu imediat ce au fost sesizate, au fluidizat circulaţia şi au asigurat suport pompierilor. În acest moment, echipajele Poliţiei Locale Sector 1 acţionează în afara perimetrului, deoarece la faţa locului sunt foarte multe echipaje IGSU - Pompieri/SMURD şi ale Poliţiei Române”, a adăugat Armand.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult