Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiu într-o rafinărie din Ploiești. În apropiere se aflau mai multe rezervoare cu combustibil

Your browser doesn't support HTML5 video.

Rampa de încărcare a unei rafinării din Ploiești a fost scena unui incendiu. O cisternă s-a aprins în momentul în care era alimentată.

Focul a cuprins în scurt timp întreaga încărcătură. Pericolul a fost uriaș, pentru că în apropiere se aflau mai multe rezervoare pline cu combustibil.

Cisterna care s-a aprins era încărcată cu 14 tone de motorină. Încă nu se știe exact ce anume a declanșat incendiul. Martorii spun că la scurt timp după izbucnirea flăcărilor s-au auzit și câteva bubuituri. Un fum negru și gros se putea zări de la depărtare.

Martor: „A fost o flacără mare și, în rest, încolo, a mai bubuit de vreo două ori și gata.” Martor: „Flacără, fum negru, arde. Au ars două cisterne, cred, la încărcare. Pericol. Erau mașini la încărcat și erau și așteptau la încărcat și în curte."

Când s-a declanșat incendiul în rampa auto se aflau mai multe cisterne ce așteptau să fie încărcate. Toate au fost scoase în mare grabă. Sirenele echipajelor de urgență s-au auzit în scurt timp. 34 de pompieri cu cinci autospeciale, dar și câteva ambulanțe au fost trimise în zonă. Până la sosirea lor, serviciul de pompieri al rafinăriei a mai domolit vâlvătaia. Elisei Dumitru, ISU Prahova: „Eforturile s-au concentrat atât pe stingerea incendiului, cât și pe protecția zonei imediat învecinate, deoarece la o depărtare nu mare erau rezervoare cu benzină și motorină. Inițial a fost riscul de propagare și la vecinătăți la aceste rezervoare." Reprezentanții rafinăriei au anunțat în urmă cu câteva ore că situația este deja este sub control și se va trece la cercetarea evenimentelor.

Citește și
cisterna
O cisternă a luat foc pe o autostradă din Italia. Cum a reușit să se salveze șoferul în ultima clipă

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult