Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiu devastator în județul Bacău. Doi soți au rămas pe drumuri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Doi soți din județul Bacău și-au văzut făcută scrum munca de o viață, în urma unui incendiu care le-a cuprins gospodăria.

Oamenilor le-a ars atât casa în care locuiau, cât și casa bătrânească, aflată la mică distanță. Le-a mai rămas doar o cameră, cât să nu stea sub cerul liber. Pompierii încă nu au stabilit de la ce a pornit focul.

Ambii proprietari au peste 70 de ani. În casa bătrânească, lipită de a lor, au un mic magazin, dar nu locuiesc acolo. Din zona din spate a casei a izbucnit focul. Proprietara era în curte, dar s-a gândit că fumul venea de la vecini.

Proprietara: „Am văzut fumul, dar nu mi-am dat seama ce e. Am zis că a dat foc la buruieni în grădină. Toată viața mea e munca de aici. Aici e proprietatea mamei și a a ars și ce am făcut eu.”

După câteva minute, cei doi soți au dat alarma și sătenii le-au sărit în ajutor și s-au străduit să potolească flăcările.

Citește și
Un autocar a luat foc în Autogara Filaret. nu sunt persoane rănite
Un autocar a luat foc în Autogara Filaret. Nu sunt persoane rănite

Reporter: „Au sărit vecinii să vă ajute?”

Proprietar: „Da, au venit tot satul, dar nu te puteai apropia decât când au venit pompierii. Au întins furtune și prin spate să protejeze vecinii.”

Reporter: „S-a întins foarte repede?”

Proprietar: „Da, pe vântul ăla, că bătea un vânt.”

În ciuda intervenției pompierilor, casa bătrânească a ars complet, iar cea în care locuiau proprietarii e distrusă aproape în totalitate.

Vecin: „Era urât de tot. Erau flăcări de 10 metri la toate trei gospodăriile.”

Reporter: „Se știe de la ce a luat foc?”

Vecin: „Nu știe nimeni.”

Reporter: „Credeți că ar putea fi o mână criminală?”

Vecin: „Nu, nu, exclus.”

Militarii presupun că focul a pornit mai degrabă din exterior, de vreme de proprietarii nu locuiau în casa care s-a aprins prima. Este posibil să fi aruncat cineva, din greșeală, o țigară înspre casă, ori ca vântul să fi purtat scântei de la hornurile vecine.

Andrei Grecu, ISU Bacău: „Flăcările au fost lichidate după trei ore din momentul anunțării. Au ars 150 mp din casa de locuit și 200 mp din anexe, dar a fost afectată și casa învecinată.”

Gospodăria nu era asigurată și proprietarii trebuie să își refacă singuri locuința. Cei doi soți au două fete, la casele lor și amândouă au spus că își vor ajuta, cât vor putea, părinții.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult