Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiu cu degajare uriașă de fum, la groapa de gunoi din Galați. A fost emis mesaj RO-Alert

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost emis mesaj RO-Alert în municipiul Galați. Depozitul ecologic de la marginea orașului s-a aprins din senin și s-a declanșat un incendiu de proporții.  

Incendiul s-a declanșat marți în jurul orei 14.30, cu degajare mare de fum. Atât de mare, încât a fost emis și un mesaj RO-Alert de avertizare pentru șoferii care trec prin zonă, fiindcă vizibilitatea pe strada Brăilei, care se transformă în DN25 câțiva kilometri mai departe, a fost afectată.

Din cauza vântului puternic, incendiul era propagat spre municipiul Galați. De altfel, fumul s-a văzut din centrul orașului și de peste Dunăre, din Tulcea. Mirosul, vă puteți imagina, este greu de suportat.

Groapa de gunoi urma să fie închisă anul acesta

Pompierii cred ca autoaprinderea e cauza declanșării incendiului, care se manifesta pe 2.000 de metri pătrați. Este un depozit de deșeuri nepericuloase de aproape 6 hectare și jumătate, făcut pe fonduri europene, păzit, unde nu ar fi putut, cel puțin teoretic, să intre nicio persoană neautorizată.

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale alimentate periodic de mai multe cisterne. Reprezentanții societății locale de salubritate spun ca groapa de gunoi ar fi urmat să fie închisă la sfârșitul acestui an.

Citește și
incendiu ilfov, pompieri
Cinci case, distruse de flăcări în Ilfov. Zece autospeciale de stingere au fost mobilizate

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult