Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiile de vegetație încep să facă ravagii și în România. Mai multe hectare au ars în Corbeanca

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un incendiu puternic a mistuit peste 15 hectare de vegetaţie în comuna Corbeanca din Ilfov la mică distanţă de un cartier rezidenţial de case.

Localnicii spun că flăcările ar fi fost provocate de un fulger în toiul furtunii însă pompierii iau în calcul şi o incendiere intenţionată. Garda de mediu a monitorizat zona cu o staţie mobilă şi nu a înregistrat depăşiri alarmante ale limitelor de poluare.

În jurul orei 23, când cerul era brăzdat de fulgere, flăcări ameninţătoare se înălţau la marginea unui complex rezidenţial din comuna Corbeanca în Ilfov. Oamenii au sunat speriaţi la 112 iar pompierii au intervenit cu 4 autospeciale de stingere.

Inițial incendiul ardea pe o suprafață de 500 de metri pătrați dar din cauza vântului puternic şi a vegetaţiei uscate, s-a extins rapid și a cuprins aproximativ 15 hectare. Puţin a lipsit ca flăcările să nu ajungă la primul rând de case din cartier şi la culturile de porumb și floarea soarelui din zonă. Două ore a durat lupta pompierilor cu flăcările timp în care fumul a fost purtat de vânt până aproape de Bucureşti. Brândușa Orășanu, Comisar Garda de Mediu Ilfov: „Senzorii amplasați în perimetrul Corbeanca, Balotești, în zona de Nord a Capitalei, nu au semnalat depășiri semnificative ale indicatorilor”.

Echipele Gărzii de mediu au monitorizat aerul în zonă toată noaptea, iar azi au identificat şi proprietarii terenurilor afectate de foc. Cu ei vor să stea de vorbă şi pompierii pentru că una din cauzele probabile ale incendiului pe care le iau în calcul ar fi incendierea cu intenţie a miriștei. Acest lucru este interzis de lege mai ales că suntem în plină caniculă, iar flăcările pot scăpa uşor de sub control.

Citește și
Incendiu în Grecia
Pompierii români vor interveni pentru stingerea incendiilor din Grecia.Vineri vor pleca 112 militari

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult