Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Încă zece cazuri de infectare cu noua tulpină de Covid-19 în România. Anunțul Ministerului Sănătății

Your browser doesn't support HTML5 video.

Alte zece cazuri de infectare cu tulpina britanică de Covid-19 au fost identificate pe teritoriul României, a anunțat vineri Ministerul Sănătăţii.

„Este vorba despre rezultatele probelor provenite din mai multe orașe ale țării, în perioada 13-21 ianuarie 2021. Probele au fost prelucrate în laboratorul Medlife și au fost raportate in această după amiaza la INSP/CNSCBT. În prezent au fost raportate un număr 18 cazuri cu noua variantă de Sars Cov 2”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Noile cazuri au fost identificate Cazurile în București (6), în Vâlcea (2) și în Cluj (2).

Din 79 de probe analizate de specialiștii MedLife, 10 conțineau noua tulpină provenită din Marea Britanie. Tulpina sud-africană nu a fost identificată printre probe.

“Datele noastre preliminare arată că există o dinamică importantă legată de noua tulpină din Marea Britanie. Astfel, dacă în urmă cu o lună de zile, când am secvențiat 60 probe, nu au fost identificate persoane cu noua tulpină, la secvențierea curentă am identificat 10 din 79. Acest lucru indică faptul că prevalența pe lotul MedLife este una mare, de 12,6%, ceea pare să confirme că tulpina din Marea Britanie este mai contagioasă și, dacă acest trend se păstrează, ar putea să devină tulpină dominantă în România, la fel cum s-a întamplat și în alte țări”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și coordonator al studiului de secvențiere, într-un comunicat MedLife.

Citește și
Tot ce trebuie să știi despre tulpina britanică a virusului Covid-19
Care sunt cele mai frecvente simptome ale noilor tulpini de coronavirus

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult