Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Încă un tronson din Autostrada Transilvania este gata și a fost deschis traficului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Încă un pas pe Autostrada Transilvania. S-au deschis traficului încă nouă kilometri de șosea rapidă.

Partea de autostradă reprezintă doar 4,5 kilometri, restul fiind drum de legătură. Lucrarea a fost finalizată într-un an și jumătate, înainte de termen.

Primele autovehicule au intrat pe drumul care leagă Ungheni de Târgu Mureș luni, la ora 14. Este o lucrare mică, de 4.5 km, însă proiectul a fost început în urmă cu șapte ani. După contracte reziliate, contractul pentru execuție a fost semnat anul trecut.

Marius Mitrofan, coordonator proiect: ”Lucrarea se va recepționa cu un avans de două luni. Contractul trebuia finalizat până în 22 ianuarie 2022. Lungimea de autostradă care se deschide astăzi este de doar 4,5 km, dar este completată cu 4,7 kilometri de drum de legătură, care face legătura dintre autostradă și Târgu Mureș. Este un drum, așa, un fel de drum expres la nivelul de patru benzi de circulație și cu o zonă mediană.”

Lucrarea precede și drumuri de legătură construite. Șoseaua rapidă are o lungime de 4,7 kilometri și a fost gândit în așa fel încât orașul Târgu Mureș să poate fi ocolit. Șoferii se bucură și pentru puținii kilometri realizați. Șofer: ”Ajută mult. Noi, cum suntem în România, nu prea avem autostradă, suntem cu program, e greu. Și dacă doi, trei kilometri fac de autostradă, foarte mult contează.” Șofer: ”Drumul este foarte aglomerat. Mă bucur că aud așa ceva.” Șofer: ”Ne bucurăm foarte mult că se deschide această bucată de autostradă. Este bine, pentru că șoselele sunt foarte aglomerate. Ne bucurăm foarte mult și să sperăm la câți mai mulți kilometri. Încet-încet o să avem autostrăzi în toată țara.”

Citește și
Autostrada Sebeș - Turda va fi deschisă complet circulației marți, după mai bine de șapte ani de lucrări
Circulaţia pe Lotul 2 din Autostrada Sebeş - Turda se deschide marţi, cu restricţii

Autostrada Transilvania face legătura între București și Borș, localitate la ieșire spre Ungaria. Cu această bucată de stradă, România ajunge la aproape 35 de kilometri de autostradă finalizată anul acesta.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult