Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Încă un covoi cu blindate Stryker ajunge la Baza Kogălniceanu. Se transportă și sisteme antiaeriene Avenger

Your browser doesn't support HTML5 video.

Încă un convoi militar cu blindate ''Stryker'' și sisteme antiaeriene americane ajunge luni seară la baza militară Mihail Kogălniceanu din Constanța.

Vorbim despre una dintre cele mai importante dislocari de tehnică militară, care se desfășoară deja de 5 zile, între Germania și România. Operațiunea militară NATO, prin care o parte din Regimentul doi de cavalerie al Statelor Unite se mută temporar la noi, se va încheia săptămâna aceasta.

Chiar dacă vorbim de un convoi militar, transportul trebuie să respecte legislația rutieră internațională, așa că șoferii, majoritatea români fac pauză obligatoriu, după 4 ore și jumătate de condus. Asta s-a întâmplat într-o parcare de la kilometrul 20 al Autostrăzii Soarelui.

"-De unde veniți? -Din Germania. -Când ați plecat de acolo? -Vineri. -Ați mai transportat asemenea blindate? -Da. Am cărat la Mihai Kogălniceanu o grămadă."

Blindatele Stryker sunt cele mai importante mașinării de război ale Regimentului doi de cavalerie al SUA. Pe lângă armele cu care sunt dotate, blindatele au sisteme de comunicații directe cu drone militare astfel încât echipajul de la sol primește în timp real informații culese din aer. În convoiul care a trecut la prânz pe lângă București au fost 7 blindate, dar numărul total pe care armata americană îl va disloca la noi este secret.

Citește și
Primul convoi cu tehnică militară SUA a ajuns la Mihail Kogălniceanu
Primul convoi american a ajuns la Mihail Kogălniceanu. Iohannis și Stoltenberg, întâlnire cu militarii

Pe lângă blindatele Stryker, în acest convoi sunt și sisteme antiaeriene Avenger. Acestea sunt folosite să doboare elicoptre si drone și fiecare mașină poate lansa câte 8 rachete sol-aer.

La ora 17 convoiul a pornit spre baza Mihai Kogălniceanu escortat de echipaje ale poliției militare. Ultimele convoaie cu tehnică de luptă ar trebui să ajungă în țară pâna la finalul acestei săptămâni. Joi, la reuniunea NATO de la Bruxelles a miniştrilor apărării, se va discuta despre înfiinţarea unui grup de luptă permanent în România iar blindatele Stryker ar putea fi incluse.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult