Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un nou caz de variola maimuței în România. La cât a ajuns bilanțul

Un nou caz de variola maimuţei a fost diagnosticat în România la un bărbat de 40 de ani din Bucureşti, anunţă Ministerul Sănătăţii.

"Este vorba de un bărbat de 40 de ani din Bucureşti. Starea lui de sănătate este bună, iar în prezent se află internat. A fost declanşată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi", precizează sursa citată.

Până în acest moment, în România au fost diagnosticaţi cu variola maimuţei 16 pacienţi.

Primul caz de variola maimuţei din România a fost depistat în 13 iunie.

13 iunie - primul caz - bărbat, 26 de ani, Bucureşti

14 iunie - al doilea caz - bărbat, 32 de ani

15 iunie - al treilea caz - bărbat, 31 de ani

16 iunie - al patrulea caz - bărbat, 36 de ani, contact cu primul pacient

21 iunie - al cincilea caz - bărbat, 37 de ani

23 iunie - al şaselea caz - bărbat, 40 de ani

28 iunie - cazurile nr. 7, 8 şi 9 - bărbaţi, în vârstă de 24, 33 şi 38 de ani, Bucureşti

29 iunie - cazurile 10 şi 11 - bărbaţi, în vârstă de 25 şi 42 de ani, Bucureşti

7 iulie - cazurile 12, 13 şi 14 - bărbaţi, în vârstă de 38 (doi) şi 32 de ani, Bucureşti şi Timiş. Pacientul din judeţul Timiş care a fost diagnosticat cu variola maimuţei are 32 de ani şi se află în izolare la domiciliu, iar starea lui este staţionară. A fost stabilit şi un contact al acestuia care se afla, de asemenea, izolat la domiciliu.

13 iulie - cazul 15 - bărbat de 38 de ani din Argeş

14 iulie - cazul 16 - un bărbat de 40 de ani din Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii a afirmat în urmă cu câteva zile că mulţi dintre pacienţi sunt oameni care au contacte intime întâmplătoare.

„Unii dintre ei aveau boli cu transmitere sexuală, alte boli, HIV, sau aveau în antencedente, sifilis, gonoree, alte boli cu transmitere sexuală. Asta îmi arată de fapt că aceşti oameni au un comportament la risc, adică au partener - să spunem pe româneşte - au parteneri sexuali cu care de fapt, pe care nu-i cunosc sau sunt întâmplători şi aşa mai departe. Lucrul ăsta creşte riscul de infectare, că până la urmă ce s-a demonstrat până în momentul de faţă? În marea majoritate a cazurilor a fost o boală cu transmitere sexuală. Ăsta este adevărul”, a afirmat Alexandru Rafila.

Acesta precizează că modul de transmitere a bolii este diferit. Rafila precizează că primii 14 pacienți infectaţi cu variola maimuţei sunt toți bărbaţi, scrie news.ro.

„Dar nu este o chestiune legată de sex, ci mai mult e o chestiune legată de comportament. Comportamentul la risc - e sezonul cald, sunt multe festivaluri, tot felul de petreceri în diverse locuri - şi lucru ăsta predispune la un comportament la risc. Singura soluţie ca să opreşti lucrul ăsta este să eviţi comportamentul la risc. Eu chiar am fost persiflat, unii se dădeau de ceasul morţii, cum poate să spună profesorul Rafila să discute despre abstinenţă sau utilizarea prezervativului? Eu mă refeream la abstinenţă şi utilizarea prezervativului în cazul unui comportament la risc”, a explicat ministrul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult