Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Încă cinci femei au depus plângeri împotriva preotului Visarion Alexa, cercetat pentru agresiune sexuală

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tribunalul București a menținut luni măsura controlului judiciar asupra preotului Visarion Alexa, cercetat pentru agresarea sexuală a unei enoriașe. Între timp, alte cinci femei au depus plângeri împotriva feței bisericești.

Judecătorii Tribunalului București au respins luni solicitarea procurorilor, care doreau o măsură mai dură împotriva preotului Visarion Alexa, cercetat pentru agresiune sexuală.  

”Dosar 16511/303/2022. Respinge ca neîntemeiate contestațiile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 și de inculpatul Alexa Visarion. Definitivă”, se arată în sentința judecătorească.

Alte cinci tinere au depus plângere în acest weekend împotriva preotului Visarion Alexa, aflat sub control judiciar pentru agresiune sexuală.

Polițiștii Secției 20 investighează noile acuzații, în timp ce procurorii le-au cerut luni judecătorilor Tribunalului București să-l aresteze preventiv pe parohul bisericii Pogorârea Sfanțului Duh din București. Cererea a fost respinsă.

Citește și
visarion alexa - 3
Au apărut noi detalii din dosarul penal în care preotul Visarion Alexa este acuzat de agresiune sexuală
Preotul Visarion și-a angajat avocat nou

Preotul Visarion și-a angajat un avocat nou și s-a prezentat la Tribunalul București ca să-i convingă pe judecători să nu-l aresteze preventiv și, totodată, să-i ridice și controlul judiciar dat pe prima instanță, până pe 15 noiembrie.

Pentru că ambele cereri au fost respinse, preotul va fi obligat să se prezinte în continuare la un post de poliție din județul Giurgiu de trei ori pe săptămână și să nu ia legătură cu victima în niciun fel.

Însă lucrurile s-ar putea complica pentru el, după ce alte tinere au decis să vorbească public despre comportamentul deplasat pe care preotul l-ar fi avut față de ele în timpul spovedaniilor, iar unele au depus chiar plângeri penale în care au reclamat fapte petrecute și în urmă cu 10 ani.

Preotul Visarion are 4 copii

Vă reamintim că prima plângere a fost făcută de o tânără de 37 de ani în luna august. Aceasta a spus că preotul a atins-o în zonele intime și există și înregistrări audio la dosar în acest sens, iar preotul a fost reținut pe 16 septembrie de polițiștii Secției 20.

Preotul Visarion Alexa are 46 de ani, este căsătorit și are 4 copii. Patriarhia Română a anunţat recent că preotul ar fi recunoscut, în faţa unei comisii a Arhiepiscopiei Bucureştilor, fapta de care a fost acuzat inițial, așa că a fost suspendat și retras din funcţia de paroh al bisericii pe care o conducea.

Preotul Visarion Alexa s-a prezentat luni în fața judecătorilor de Tribunalul București, care au dezbătut contestația procurorilor privind măsura controlului judiciar. Anchetatorii cereau o măsură mai dură împotriva suspectului de agresiune sexuală.

Pe de altă parte, în weekend, nu mai puțin de cinci femei au depus plângeri împotriva preotului Visarion Alexa.

Visarion Alexa a recunoscut agresarea sexuală a unei femei, după spovedanie

Unul dintre cei mai cunoscuți preoți ortodocși ai momentului, Visarion Alexa a fost reținut pe 17 septembrie și plasat ulterior sub control judiciar după ce o femeie l-a acuzat că a agresat-o sexual după spovedania din sâmbăta Paștelui.

Preotul și-a recunoscut toate faptele, context în care reprezentanții Arhiepiscopiei Bucureștiului au decis suspendarea de la slujire și interdicția totală de a oficia orice serviciu religios, inclusiv retragerea funcției de paroh pe care o avea în Sectorul 6. Aceste măsuri sunt luate până la pronunțarea sentinței judecătorești.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult