Modifica setarile cookie
Toate categoriile

În ultima sa zi la Ministerul Mediului, Tanzcos Barna a semnat ordinul care permite împușcarea a sute de urși

Your browser doesn't support HTML5 video.

În ultima sa zi la Ministerul Mediului, Tanczos Barna a semnat ordinul care permite împușcarea, în următoarele 11 luni, a sute de urși - mai exact, 426 de animale ca metodă de prevenție și alte 55, în cazul intervenției în situațiile urgente.

Chiar fostul ministru a făcut anunțul pe pagina sa de socializare.

Practic, ordinul permite vânătoarea urșilor care provoacă pagube și intră în localități. Cota de prevenție, de 426 de exemplare, este defalcată pe fonduri cinegetice, iar la uciderea urșilor pot participa vânători obișnuiți.

Masculii dominanți și femelele cu pui sub doi ani nu trebuie luate în cătarea armei, precizează ordinul. Celelalte 55 de exemplare - care reprezintă cota de intervenție - pot fi împușcate doar de personalul de specialitate, în cazuri urgente, când siguranţa oamenilor și a bunurilor e pusă în pericol.

Cotele au fost stabilite pe baza estimării că am avea un efectiv total de circa 8000 de urși.

Citește și
urs
Un urs care a fost ținut într-o cușcă în Ucraina a făcut spectacol cu un băț în libertate, în România

Agent Green spune că rezultatele numărătorii sunt doar preliminare, si a trimis o petiție către Parlamentul European, căruia îi cere să asigure protejarea speciei.

Activiștii de mediu atrag atenția că autoritățile române nu s-au concentrat pe măsurile de prevenire a conflictelor om urs si pe conservarea habitatului ursilor, așa cum ar fi trebuit. Ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial, după ce primește avizul Academiei Române, care are însă doar rol consultativ.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult