Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Implantul prin care oamenii pot controla computerele și telefoanele mobile. Cum se instalează în corpul uman

Your browser doesn't support HTML5 video.

Computerele și telefoanele mobile ar putea fi controlate direct, cu semnale din creier. Pentru acest lucru este nevoie de un implant special care i-ar putea ajuta pe cei cu dizabilități să comunice. La această tehnolgie lucrează deja câteva companii.

Primul implant a fost instalat de Synchron, companie concurentă Neuralink, fondată de miliardarul Elon Musk. Implantarea pe creier a fost făcută la Mount Sinai, în New York, la un pacient cu Scleroză Laterală Amiotrofică. E o boală care afectează inclusiv vorbirea și pe care a avut-o și Stephen Hawking.

Tehnologia Synchron nu este invazivă, se instalează în vase de sânge.

La începutul lunii februarie, Neuralink a confirmat că în timpul testării pe maimuțe a prototipului implanturilor sale BCI la Universitatea din California, animalele au murit.

Însă, compania a respins acuzațiile Comitetului Medicilor pentru Medicină Responsabilă de cruzime împotriva animalelor. Musk a răspuns indirect la aceste acuzații miercuri.

„Înainte de a ne gândi măcar să punem un dispozitiv într-un animal, facem teste riguroase. Suntem extrem de atenți și ne dorim întotdeauna ca dispozitivul, ori de câte ori facem implantul – fie că este într-o oaie, un porc sau o maimuță – să fie de confirmare, nu de explorare”, a spus miliardarul, potrivit engadget.com.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult