Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imagini șocante surprinse pe litoral. Momentul în care un turist este salvat în ultima clipă de salvamari

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sute de turiști continuă să-și pună viața în pericol la malul mării și ignoră avertismentele salvamarilor, steagurile arborate pe plajă, şi geamandurile din apă.

O înregistrare făcută chiar în momentul în care patru salvamari se luptă să salveze un bărbat din valurile, demonstrează dificultatea operațiunilor de acest tip.

Patru salvamari s-au chinuit să ajungă la un bărbat care a ignorat avertismentele de pericol și s-a avântat în larg. Când au ajuns la turist, acesta abia mai putea sta la suprafață din cauza valurilor.

În cele din urmă, turistul a fost adus pe plajă. La fața locului a ajuns și un echipaj de la ambulanță.

Salvamar: "Cum ești?".

Citește și
litoral
Pericol de înec pe litoral. Sunt valuri de peste doi metri. Salvamar: Turiștii se comportă foarte urât

Turist: "Sunt bine, bine".

Salvamar: "Ai luat apă? Ai luat".

Turist: "Puțină".

Slavamar: "Hai bagă-te pe spate, într-o parte".

Iar zeci de intervenții au avut loc și in sudul litoralului. Chiar și în prezența salvamarilor, pe această plajă din Venus mai mulți turiști au ignorat avertismentele și s-au aventurat în larg, dincolo de geamanduri.

Aceste două fete, de exemplu, au plecat către larg cu o saltea gonflabilă iar curentul a început puțin câte puțin să le poarte tot mai departe, în zona periculoasă a digurilor.

Ionuț Bora. salvamar: "Nu ne ascultă, fac totul de capul lor. Dacă intervenim, tot noi suntem de vină. Au impresia că avem ceva cu ei".

Daniel Trandafir, șef sector salvamar Venus-Saturn: "Dacă vă uitați în stânga dumneavoastră sunt două fete, sunt trecute de geamandură...". Reporter: "Ce se poate întâmpla dacă intră într-un curent?".

Daniel Trandafir, șef sector salvamar Venus-Saturn: "Dacă intră într-un curent fetele de pe acea saltea poate să le ducă după dig iar acolo se sperie cad de pe saltea și pot intra în dig".

Turist: "În primul rând, te iau curenții în larg. Vreau să vă spun că atunci când este marea agitată se întâmplă multe. Chiar acum două săptămâni eram tot aici și au fost salvate câteva persoane. Apa este foarte periculoasă".

Deși au avut sute de operațiuni de salvare în ultimele 24 de ore, echipele de intervenție au reușit să-i aducă teferi la mal pe toți turiștii aflați în pericol.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult