Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi imagini cu tornada de lângă Craiova. Fuiorul a fost surpins de locuitori

Your browser doesn't support HTML5 video.

Au apărut noi imagini cu începutul de tornadă surpins pe cerul Craiovei. Fenomenul, tot mai adesea întâlnit a fost posibil deoarece condițiile meteo au favorizat formarea lui.

Imaginile ne-au fost trimise de Daniel Predoiu si Cristian Marius Opran pe pagina de Facebook StirileProTV.

Norul tip pâlnie este asociat cu furtunile și vânturile puternice, iar coloana de aer poate fi întâlnită cât mai aproape de sol, la aproximativ 6 metri altitudine.

Tornadele se formează atunci când o cantitate mare de aer cald urcă și aerul rece coboară, iar pe măsură ce se deplasează se formează o pâlnie, explică meteorologii.

Tromba de uscat a putut fi văzută în localitatea Simnicu de Jos, dar și din Craiova, județul Dolj.

Citește și
tornada
Tornadă în Sulina. Imagini rare surprinse în România. VIDEO

Întreaga zona s-a aflat sub avertizare meteo de ploi torențiale, descărcări electrice, grindina și vânt puternic ieri, pe 21.08.2022.

Județul Dolj se află încă de duminică dimineață sub cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. „Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp”, au transmis meteorologii. Alerta va expira luni seară, la ora 22:00.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult