Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Orele de curs, deturnate la școli din Capitală. Elevii trebuie să își schimbe parolele de acces

Your browser doesn't support HTML5 video.

Elevii și liceenii din Capitală vor trebui să își schimbe parolele de acces la platformele pe care se țin cursurile online. Inspectoratul Școlar al Municipiului București a trimis o înștiințare oficială.

Persoane necunoscute au intrat ilegal în sistem şi au blocat sau împiedicat desfăşurarea orelor de curs.

Într-adevăr, directorii instituțiilor de învățământ din Capitală au primit această adresă de la inspectoratul şcolar, prin care li se solicită schimbarea datelor de acces pentru elevi și profesori.

Potrivit ISMB, mai multe unităţi școlare au sesizat că persoane necunoscute au accesat ilegal conturile care permit utilizarea platformelor. Au postat mesaje, au înregistrat orele profesorilor sau chiar nu le-au permis acestora să intre în aplicații. Asta după ce, la începutul anului școlar, tot persoane necunoscute și-au făcut de cap și i-au panicat în special pe cei mici.

Să nu uităm că platformele pe care funcționează școlile în scenariul roșu sunt în mare parte gratuite. Iar cele mai multe unități de învățământ din București nu au un sistem informatic bine pus la punct. Nici măcar structural, darmite în ceea ce privește securitatea datelor. Vorbim, așadar, despre o mare vulnerabilitate, iată, ușor de exploatat.

Citește și
harta tablete
Harta roșie a promisiunilor neîndeplinite de statul român. Elevii nu pot învăța în pandemie

Partea bună este că oamenii legii sunt alertă. În cazul în care astfel de incidente vor continua să apară, vor trebui semnalate nu doar inspectoratului şcolar, ci și poliţiei. Vinovații pot primi amenzi de până la 500 de lei. Dar pedeapsa poate merge până la 3 ani de închisoare, dacă se descoperă că au accesat fără drept sistemul informatic.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult