Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Guvernul a alocat suma de 524.000 lei pentru instruirea paramedicilor din Ucraina

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va primi 524.000 lei pentru ultima etapă de instruire a 197 de angajaţi ai Ministerului de Interne din Ucraina, în centrele de formare din judeţele Mureş şi Oradea, scrie News.ro.

Executivul a adoptat, în şedinţa de joi, hotărârea de Guvern privind alocarea sumei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne, în scopul instruirii personalului de specialitate din Ucraina pe linia acordării primului ajutor calificat.

Astfel, acordul care prevede instruirea paramedicilor ucraineni a fost asumat de România în cadrul NATO şi a fost semnat în anul 2022, informează Executivul, într-un comunicat de presă.

Conform Acordului semnat în data de 24 octombrie de reprezentanţii DSU/MAI şi EADRCC, se va asigura instruirea paramedicilor în cadrul cursurilor de bază şi medicină tactică, precum şi cele destinate pregătirii instructorilor de prim ajutor calificat.

„Valoarea estimată a proiectului este de 450.000 de euro, ce sunt asiguraţi prin fondul fiduciar NATO iar România va asigura, cu titlu gratuit, pregătirea în cadrul Centrelor SMURD de la Târgu Mureş şi Oradea”, se precizează într-un comunicat de presă al Guvernului din 2022.

Citește și
zelenski ucraina ue
Zelenski anunță că "un nou pas istoric între Ucraina şi UE ar trebui să aibă loc în acest an". Mesaj pentru Guvern

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult