Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gunoaiele și leșurile de animale au invadat malurile râurilor din Maramureș. Zona poate deveni focar de infecție

Your browser doesn't support HTML5 video.

Malurile râurilor în special din zonele rurale sunt pline de gunoaie aruncate la voia întâmplării, iar într-o comună din Maramureș zac în albie și leșuri de animale.

Zona poate deveni focar de infecție așa că au fost alertate autoritățile. Cei care s-au descotorosit astfel de oile sau vietăți moarte riscă amenzi de câteva mii de lei. Zona nu are sistem de supraveghere video. În imaginile filmate de un localnic din satul Suciu de Jos se văd cadavrele unor animale, chiar în mijlocul râului Țibleș. Omul a anunțat imediat autoritățile. Cum animalele nu aveau crotalii, nu se știe deocamdată cui i-au aparținut. Cadavrele au fost ridicate cu un utilaj al primăriei și transportate într-un loc special amenajat pentru a fi îngropate.

Edilul comunei ne-a transmis că localnicii trebuie să anunțe veterinarul dacă au animale moarte în gopodărie și, după ce se constată oficial cauza decesului, leșurile sunt preluate gratuit de către angajații primăriei şi duse la incinerator sau îngropate. Localnică: "E un dezastru, să dea cu ele în rău. E foarte riscant, dar oamenii nu înţeleg”. Pe malul râului Țibleș sunt depozitate tot felul de deșeuri! Grămezi de moloz provenit din construcții, pet-uri și resturi menajere. Localnicii spun că an de an, peisajul este tot mai dezolant! Localnic: "Aşa e lumea astăzi, e riscant dar fiecare face ce vrea. noi le ducem şi vine primăria şi ei sortează, vine în fiecare săptămână şi ia mizeria”. La marginea satului, pe malurile râului Țibleș nu sunt montate deocamdată camere de supraveghere.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult