Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Grupare de trafic de migranți, destructurată de DIICOT. Cât plătea o persoană pentru a fi trecută granița

Your browser doesn't support HTML5 video.

Procurorii DIICOT și polițiștii de forntieră din vestul țării au destructurat o nouă grupare de traficanți de migranți, formată din români și sârbi.

29 de percheziții au avut loc, marți dimineață, la persoane bănuite că îi ajutau pe transfugi să intre ilegal în România, dinspre Serbia. Migranții plăteau între 500 și 1.000 de euro pentru a trece granița. Apoi tranzitau teritoriul nostru și se îndreptau spre Occident, prin Ungaria.

Într-un apartament din Timișoara locuiesc doi bărbați și trei femei. Despre unul dintre bărbați, procurorii DIICOT au bănuiala că ar fi implicat în traficul de migranți. La ora 06:00, polițiștii de frontieră și jandarmii le-au percheziționat locuința.

O altă locuință vizată era și cea de vis-a-vis, însă acolo nu mai locuia nimeni.

Dosarul vizează traficul de migranți din vestul țării. Ancheta este una comună a procuroriilor DIICOT și a polițiștilor de Frontieră.

Citește și
Migranti
Sumele uriașe obținute de o grupare din R. Moldova care făcea trafic de migranți pe teritoriul României. Ce au făcut cu banii

Vorbim despre zeci de percheziții în Timiș și Caraș-Severin. Anchetatorii au ridicat de la mai multe adrese importante sume de bani, dar și telefoane mobile. Acestea vor fi verificate pentru a vedea dacă acestea au fost folosite în traficul de migranți sau nu.

Potrivit anchetatorilor, gruparea formată din români și sârbi, a acționat încă din 2021. Aceștia strângeau grupuri de migranți pe teritoriul Serbiei , iar apoi ii treceau frontiera ilegal în România. Drumul era plătit de fiecare transfug cu sume ce variau între 500 și 1.000 de euro.

Cei suspectați că făceau trafic de persoane au fost ridicați din case.

Reporter: "Ați făcut trafic de migranți?".

Suspect: "Noi n-am făcut nimic. Cred că s-a încurcat apartamentul".

Reporter: "Așa ziceți dumneavoastră?".

Suspect: "Foarte sigur. Noi n-am văzut nici musulmani".

Peste 25 de persoane vor ajunge în fața procurorilor DIICOT pentru audieri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult