Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Geoană: „NATO are două ameninţări directe: Rusia şi terorismul". Mesajul transmis Israelului

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a afirmat, vineri, în timpul unei vizite la Braşov, că Rusia li terorismul sunt amenințările directe ale Alianței, care se află în contact cu partenerii din Orientul Mijlociu.

Referitor la conflictul dintre Israel și Hamas, Geoană a mai spus că statul evreu „are tot dreptul să-şi apere teritoriul şi populaţia” și a subliniat nevoia ca, în gestionarea situaţiei din zonă, să existe „grija de a nu produce direct sau indirect escaladare”.

De asemenea, Mircea Geoană a mai afirmat că, deşi Alianţa Nord-Atlantică nu este implicată în mod direct în conflictul dintre Israel şi Hamas, NATO este „foarte vigilentă”, întrucât este interesată de orice „element de instabilitate”.

„ NATO are foarte mulţi parteneri în zonă, cam toate ţările din zonă sunt partenerii noştri. Şi de aceea şi eu şi secretarul general şi colegii mei avem un dialog diplomatic şi politic foarte susţinut cu toate ţările din zonă. Suntem în contact cu partenerii noştri şi suntem foarte vigilenţi pe tot ce înseamnă geografiile NATO, fie că este vorba de Ucraina şi războiul Rusiei acolo, fie că este vorba de zona nordică, unde şi acolo sunt elemente interesante şi mai ales aici, în dus, unde lucrurile sperăm să se calmeze şi să reintre într-un făgaş al dialogului şi al unor soluţii politico-diplomatice. Este singura cale pentru a obţine stabilitate din nou în Orientul Mijlociu”, a declarat Mircea Geoană, potrivit News.ro.

Conform acestuia, săptămâna viitoare regele Iordaniei va face o vizită la sediul NATO; țara arabvă fiind considerată „un absolut partener vital” pentru NATO în Orientul Mijlociu.

Citește și
mircea geoana
Mircea Geoană, întrebat despre candidatura la prezidenţiale: „Am un job de făcut la NATO”

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult