Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Furtunile au lovit cu furie sudul României. În Iaşi un bărbat este dat dispărut după ce a fost luat de viitură

Your browser doesn't support HTML5 video.

După ce au făcut prăpăd în nordul țării furtunile au lovit cu furie și sudul României. În județul Dâmboviţa o ploaie torenţială însoţită de grindină a distrus culturile, iar pârâurile s-au umflat şi au măturat gospodăriile.

În judeţul Iaşi, un bărbat este dat dispărut de mai bine de 36 de ore după ce a fost luat de viitură cu tot cu căruță în comuna Schitu Duca. Omul a fost căutat inclusiv cu scafandri.

A fost parapad sâmbătă în judeţul Dâmbovița, unde mai multe localități s-au aflat sub cod portocaliu de vreme rea. Grindina a lovit cu atâta putere încât a rupt şi rodul care abia prinsese în pomi. În doar câteva minute s-a aşternut un covor gros de gheață.

Localnică: ”A terminat tot! Nu mai este nimic, tot ce am avut, fasole, porumb, pomii, nu mai zic”.

Localnic: ”Ți-era frică să ieşi afară. Beţele au mai rămas, prin pomi, s-a dus tot!”

Curţile și grădinile au arătat că iarna, după care gheaţa s-a topit şi apa a umflat pârâiele.

Oamenii povestesc că a plouat torenţial, iar în scurt timp pârul care străbate localitatea a dat năvală în grădinile lor lăsând în urmă dezastru„ Și în județul Iași situația a fost gravă, un bărbat de 52 de ani, din localitatea Schitu Duca a fost luat de viitură în timp ce se afla într-o căruţă trasă de doi cai. Un singur animal a reușit să iasă din apele învolburate, după ce forța apei a zdrobit pur și simplu atelajul.

Fiica bărbatului dispărut: "S-a băgat tata să scoată caii și așa l-a luat apa pe dânsul. Tata, de milă, s-a băgat și el. L-am mai văzut o dată și după aia nu l-am mai văzut, a fost luat de ape".

De altfel, rafale puternice au fost în toată zona Moldovei, după ce norii amenințători și-au descărcat povara.

Grindina mare a căzut și în vestul țării. În unele localităţi din Transilvania, bucăţi mari de gheaţă au distrul totul în cale. Iar în vestul țării, la Lugoj, fulgerele au brăzdat cerul și au făcut spectacol.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult