Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Furtunile au făcut ravagii în țară: „Spuneai că e ceaţă, aşa bătea”

Your browser doesn't support HTML5 video.

După zile de foc locuitorii din județele Bacău, Gorj și Iași s-au confruntat cu vijelii iscate din senin și ploi violente.

Mare parte din țară a fost sub un cod portocaliu și galben de instabilitate atmosferică până la ora 10, însă avertizările meteorologilor continuă să ne îngrijoreze.

Două persoane - un bărbat de 51 de ani și o femeie de 61- au fost rănite, după ce un copac a căzut peste mașina în care se aflau, pe o şosea din Dolj. Cei doi erau în mers.

Oamenii au rămas blocați, însă șoferul a reușit să sune după ajutor. Salvatorii i-au scos pe cei doi din vehicul și i-au transportat la un spital din Craiova pentru îngrijiri. Femeia are răni la mâini, în timp ca bărbatul s-a ales cu leziuni mai uşoare, însă ambii rămân sub supraveghere.

În Bacău, zeci de hectare de porumb au fost distruse, după ce a căzut grindina.

Citește și
eruptii soare
Oameni de știință ruși: Pământul va fi afectat de furtuni de radiații. Erupții extrem de puternice au fost observate pe Soare

Localnic: „Spuneai că e ceaţă, aşa bătea. La mine toate florile aşa s-au făcut, palmieri. A fost foarte puternic, totul e la pământ.”

Femeie: „Ploaie mare, şi vânt, şi gheaţă.”

Reporter: Cât a durat:

Femeie: „A durat 20 de minute.”

Iar mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic

Un arbore a căzut peste o casă, însă locuința nu a fost avariată. Pe Drumul Național 2, între Bacău și Roman, circulația a fost îngreunată de un copac ce a căzut pe șosea.

În Gorj, timp de o oră, a fost cod roșu de grindină și descărcări electrice.

Un trăsnet a aprins pe un câmp 25 de tone de baloți de paie, chiar dacă cerul era senin. Pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările, care amenințau să se extindă.

Până la ora 10, județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj și Gorj sunt sub cod portocaliu de grindină de mari dimensiuni, ploi și vânt care poate depăși o sută de kilometri pe oră. Este în vigoare și o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică pentru județe din Oltenia, Muntenia, Maramureș și Transilvania.

Cât despre caniculă, nu scăpăm de ea în Muntenia, Dobrogea și jumătatea sudică a Moldovei și Olteniei. Aici este cod galben de disconfort termic ridicat. Temperaturile se vor situa între 33 și 37 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult