Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Furnizorii de gaz vor fi verificați de ANRE. Prețul gazului a scăzut, dar nu se vede în toate facturile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministrul Energiei va cere Autorității de Reglementare în Domeniul Energiei să verifice prețul gazului furnizat consumatorilor casnici, pentru că pe piețele internaționale este tot mai ieftin.

Ministerul a făcut o analiză, spune Sebastian Burduja, care arată că doar anumiți furnizori au scăzut prețurile sub plafonul impus de stat.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei: „Unde nu se vede, noi sesizăm ANRE-ul. Informal, am transmis ANRE-ului că din semnalele pe care noi le avem există o abordare incorectă din partea anumitor furnizori, sau probabil incorectă. Urmează ca ANRE-ul, autoritate responsabilă, să investigheze aceste spețe. Și au toate pârghiile la dispoziție, inclusiv amenzi, ca procent din cifra de afaceri, deci sunt amenzi substanțiale care se pot aplica dacă se constată o lipsă de fairplay sau o încălcare a legii, de fapt.”

Prețul gazului natural pentru populație a fost plafonat la 0,31 lei pe kilowatt/oră, cu TVA. Legea spune însă că furnizorii pot factura și mai puțin, dacă prețul de achiziție al gazului a fost mai mic, așa cum ar trebui să fie cel puțin în cazul producției interne.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult