Modifica setarile cookie
Toate categoriile

FSB susține că a descoperit explozibili ascunși în icoane trimise de Ucraina în Rusia prin România. ”Îi vom urmări pe toți”

Your browser doesn't support HTML5 video.

FSB susține că a descoperit zeci de kilograme de explozibili ascunși în icoane trimise de Ucraina în Rusia prin mai multe țări, printre care și România. Explozibilii ar fi avut ca destinație finală o adresă din Moscova.  

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a reținut, împreună cu Serviciul Federal Vamal, un grup de contrabandiști care transportau explozibili ascunși în interiorul icoanelor ortodoxe și ustensile liturgice din Ucraina în Rusia, a declarat serviciul de presă al FSB pentru TASS.

„În procesul de inspectare a unui vehicul de la punctul de control auto internațional Ubylinka (lângă granița letono-rusă din regiunea Pskov), ofițerii FSB au descoperit explozibili de fabricație străină care fuseseră ascunși în interiorul unui lot de icoane ortodoxe și ustensile liturgice și au fost introduse ilegal din Ucraina în Rusia”, a transmis FSB.

Potrivit sursei citate, până la 27 de dispozitive explozive improvizate gata de utilizare, deghizate în icoane, 70 kg dintr-un exploziv din plastic de mare putere, 91 detonatoare electrice și componente pentru un lansator de rachete RPG-7 au fost confiscate dintr-un transport de marfă originar din Ucraina care trecuse prin România, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania și Letonia în drum spre Rusia.

Icoanele ”explozive” ar fi urmat să ajungă în Moscova

Fără a le dezvălui identitățile sau rolurile specifice, FSB a promis că toți autorii și complicii crimei, inclusiv cetățenii străini, vor fi urmăriți cu strictețe, conform legislației ruse, precizează sursa citată.

Citește și
Zhang Hanhui
Ambasadorul Chinei la Moscova: Rusia și Ucraina sunt de acord că este nevoie negocieri de pace

Între timp, șoferul vehiculului inspectat a spus că documentele pentru transport indicau o adresă finală de livrare în Moscova.

"Când am ajuns în România pentru încărcare, la depozit m-am uitat la marfă. Era formată din ustensile liturgice și icoane. Și apoi m-am îndreptat spre Rusia, la Moscova, unde trebuia descărcată marfa", ar fi spus el, într-un videoclip al FSB.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult