Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fructe confiate, retrase din Mega Image. Și Kaufland a scos de pe raft un produs

Your browser doesn't support HTML5 video.

Numeroase pungi cu fructe confiate au fost retrase din magazinele Mega Image. Lanţul de supermarketuri a luat această decizie la cererea producătorului, după o suspiciune de contaminare cu Salmonella.

Analizele făcute la materia primă nu au detectat bacteria, însă producătorul vrea să verifice dacă fructele au fost cumva contaminate când au fost ambalate sau transportate la vânzare.

Lanţul de magazine Mega Image a retras de pe piaţa un lot de fructe exotice confiate, la cererea producătorului.

Dacă aţi cumpărat deja astfel de fructe confiate, reprezentanţii lanţului de magazine vă recomanda să nu le consumaţi şi să le returnaţi, pe baza bonului fiscal. Atenţie însă, măsură este una doar de precauţie şi doar dacă produsul are dată de expirare 31 octombrie 2019, lot 8302.

Producătorul este o firmă din Italia care a transmis că produsele din lotul respectiv ar putea fi contaminate cu Salmonella. Analizele făcute pe materia primă, adică fructele înainte de ambalare, NU indică însă prezenţa bacteriei.

Fructele au fost importate din Turcia, Costa Rica şi San Marino şi, odată ajunse în Italia, producătorul le-a ambalat. Cum fructele nu erau contaminate, suspiciunea planează acum pe ambalajele folosite sau la transportul produselor în România.

Ştirile Pro TV au cerut un punct de vedere producătorului, însă reprezentanţii Euro Company nu au răspuns.

Autoritatatea Naţională pentru Siguranţa Alimentelor subliniază că este doar o măsură de precauţie, iar asta nu înseamnă că produsele sunt contaminate. Dar, pentru siguranţa consumatorilor, ele nu trebuie consumate.

Şi magazinele Kaufland au retras de la raft biscutii populari, produşi în România. Aceştia aveau o cantitate prea mare de sulfiţi, care pot duce la reacţii alergice.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult