Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ploaie de gheață în Capitală. Străzi blocate, tramvaie înțepenite și mașini distruse

Your browser doesn't support HTML5 video.

O nouă noapte de coşmar în Capitală. Ploaia de gheaţă ce s-a abătut peste zona de sud a ţării a pus la pământ sute de copaci şi stâlpi de electricitate.

Au cedat crengi sau chiar arbori întregi îmbrăcaţi parcă în sticlă groasă de 3 degete. Pagube mari au fost la tot pasul: 251 de maşini avariate, străzi şi trotuare blocate, tramvaie şi troleibuze înţepenite pe traseu.

La un pas să cedeze a fost până şi serviciul de urgenţă, aşa că autorităţile au transmis o alertă şi le-au cerut bucureştenilor să nu mai sune la 112.

A treia noapte consecutivă de ploaie îngheţată a fost şi cea mai grea, în Capitală. Rând pe rând, copacii s-au rupt, sub povara stratului gros de gheaţă, şi au început să blocheze şoselele. Muncitori şi militari de la ISU deopotrivă au muncit contra-cronometru ca să elibereze căile pe care încă se circulă.

Fenomenele meteorologice total atipice pentru o lună de iarnă din ultimele nopţi continuă să facă pagube în Capitală. Sâmbătă noapte a plouat torenţial până la un moment dat, apoi temperaturile au scăzut până la îngheţ, iar copacii au început să se rupă rând pe rând sub greutatea gheţii.

Citește și
Freezing rain în București
Circulaţia pe A2, între Brăneşti şi Drajna, închisă din cauza fenomenului freezing rain

Nici nu e de mirare că trunchiurile copacilor au cedat, câtă vreme stratul de gheaţă format pe fiecare crenguţă este considerabil, de câţiva centimetri.

În zonele lăturalnice, bucureştenii şi-au descoperit maşinile acoperite de crengi, unele chiar distruse.

Pe Strada Electronicii din sectorul 2, un copac gros a fost pus la pământ. În cădere, a rupt un stâlp de electricitate, care a distrus o maşină parcată. Aceeaşi întâmplare, aceleaşi consecinţe şi pe Strada Fântânica. Stratul gros de gheaţă format pe cabluri a făcut ca până şi stâlpii de electricitate să cedeze, iar în cădere au făcut pagube însemnate

Pe măsură ce timpul trecea, astfel de imagini puteau fi văzute în întreg Bucureştiul. Nu e zonă în care copaci, groşi sau subţiri, să nu fi cedat ori să se fi rupt. Unii au avariat liniile de tensiune, inclusiv cele care alimentau reţeaua folosită de troleibuze. Aşa că multe maşini au rămas înţepenite pe traseu. La fel s-a întâmplat şi cu tramvaiele, care nu mai puteau accesa reţeaua de electricitate.

În zona Obor, zeci de tramvaie au rămas blocate pentru că nu mai puteau înainta şi au îngreunat circulaţia maşinilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult