Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Focar de COVID-19 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Maria"din Iaşi. Peste 25 de persoane au fost infectate

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a anunțat, vineri, că la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Maria" din Iaşi a fost depistat un focar de infecţie cu SARS-COV2, în Secţia de Hemato-Oncologie, informează Agerpres.

Conform DSP Iași, 27 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19. Dintre acestea, 14 sunt pacienţi, iar 13 sunt însoţitori.

"Pacienţii pozitivi au fost izolaţi în spital. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor secţiei", spun reprezentanţii DSP.

Conform raportărilor, în ultimele 24 de ore în judeţul Iaşi s-au înregistrat 18 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, în cursul zilei de vineri erau ocupate 708 paturi, din care 81 de terapie intensivă.

Dintre acestea, şase sunt paturi ATI de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sfânta Maria" Iaşi, un pat ATI la Spitalul Clinic de Obstetrica şi Ginecologie "Elena Doamna" Iasi şi patru paturi la Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon".

Citește și
operatie Iasi
Reușită medicală, la Iași, după o operație de 20 de ore. Cum s-a schimbat viața unei fetițe

În momentul de faţă, în judeţul Iași sunt libere doar două paturi ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, sunt 2.206 de persoane în izolare şi 1.046 persoane în carantină la domiciliu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult