Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Focar de coronavirus la Spitalul Sinaia. Trei medici și opt asistente au fost izolați

Este un nou focar de coronavirus într-un spital, mai exact la cel din Sinaia. Trei medici și opt asistente de la Spitalul Orășenesc Sinaia au ieșit pozitivi la testul COVID-19, după ce tot personalul a fost testat.

Având în vedere numărul mare de infectări, activitatea a fost suspendată în mai mule secţii ale unităţii medicale, inclusiv chirurgie, bloc operator şi terapie Intensivă.

„Conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi Spitalul Orăşenesc Sinaia, în urma monitorizării stării de sănătate a personalului medical din cadrul unităţii sanitare de pe Valea Prahovei, trei medici şi opt asistente au fost identificaţi ca fiind infectaţi cu SARS-CoV-2. Ca urmare a acestui fapt, a fost dispusă suspendarea activităţii, pentru următoarele 14 zile, în: Compartimentul Chirurgie Generală, Compartimentul ATI, Blocul Operator şi Compartimentul Endoscopie” se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova, citat de news.ro.  

Pacienţii internaţi în secţiile a căror activitate a fost suspendată temporar au fost transferaţi către alte spitale. Cadrele medicale infectate au intrat în izolare și a fost demarată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi şi carantinarea acestora arată sursa citată. 

Citește și
Ludovic Orban
Orban, despre închiderea restaurantelor. În ce localități se va lua această decizie

 Restul activităţilor spitalului se desfăşoară "în program şi ritm normal”, au mai precizat autoritățile județene

 Cea mai recentă raportate pe 24 de ore arată că în judeţul Prahova au fost puse 65 de noi diagnostice de COVID-19, cele mai multe la persoane din categoria de vârstă 40-49 de ani. Sunt și doi copii infectați.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult