Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Florin Cîţu: „Până la finalul lui septembrie, ar trebui să avem 25,7 milioane doze de vaccin anti-COVID în România”

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că, potrivit calendarului de livrare, România ar trebui să primească, până la sfârşitul lunii septembrie, 25,7 milioane doze de vaccin anti-COVID, faţă de o estimare iniţială de 20,5 milioane.

„Avem un calendar al dozelor de vaccin pe care (...) putem să-l prezentăm astăzi. Lucrurile se pot modifica, dar, până acum, să ştiţi că, atunci când tragem linie, s-a modificat în bine, pentru că ne aşteptam la finalul lui martie să avem 2,4 milioane de doze şi avem 2,6 în acest moment. În aprilie vom primi 4,5 milioane doze, în mai 4,970, aproape 5 milioane de doze, în iunie 6,8 milioane, în iulie 7,4, în august 8,1 şi în septembrie 8,4. În total, până la finalul lui septembrie, ar trebui să avem 25,7 milioane doze de vaccin în România, faţă de câte estimam iniţial, 20 şi ceva, (...) deci avem mai mult cu 5 milioane de doze", a informat Cîţu, la Palatul Victoria.

El a precizat că joi numărul de persoane înscrise în platforma de programare pe lista de aşteptare pentru vaccinare este de doar 771.663.

„Spun doar pentru că, aşa cum arată lucrurile, vom avea o capacitate de vaccinare de 100.000 de persoane pe zi în prima săptămâna din aprilie, această listă de aşteptare va fi epuizată foarte rapid. De aceea, spun că este foarte important să menţinem clar mesajul pentru vaccinare, pentru că sper să nu ajungem să avem doze suplimentare şi să nu facem, deci trebuie toată lumea să înţeleagă că, dacă vrem să ieşim mai repede din această perioadă, trebuie să ne vaccinăm. V-am spus câte doze vin. Dacă ne uităm la lista de aşteptare, este clar că vom rămâne cu ceva doze", a explicat Florin Cîţu.

Şeful Executivului a anunţat, totodată, că livrările de doze de vaccin anti-COVID către Republica Moldova vor continua.

Citește și
harta
Hartă interactivă a centrelor de vaccinare, pe tipuri de vaccin, în platforma de programare

„Vom trimite în acest weekend încă 50.400 de doze de vaccin către Republica Moldova. Ştiţi foarte bine, avem angajament de a trimite 200.000 de doze, trimitem încă 50.400 în acest weekend, deci lucrurile merg mai departe", a spus Cîţu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult