Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Florin Cîțu: PNL îi solicită lui Dacian Cioloș să discute în primul rând cu PSD și AUR

Premierul demis Florin Cîțu a oferit, vineri, primele declarații după ședința Biroului Executiv al PNL.

Florin Cîțu, președintele PNL, a transmis, printre altele, că PNL a votat o rezoluție prin intermediul căreia îi solicită premierului desemnat Dacian Cioloș să negocieze cu PSD și cu AUR pentru o majoritate guvernamentală.

Florin Cîțu: „USR e parte a unei majorități alături de PSD și AUR. Votul politic al USR la moțiune a însemnat ruperea coaliției cu PNL. Răspunderea politică revine USR. În mod simetric, responsabilitatea pentru instalarea unui nou guvern revine coaliției USR, PSD și AUR. PNL îi solicită lui Dacian Cioloș să discute în primul rând cu PSD și AUR. Dacă USR nu reușește să coalizeze o majoritate, PNL va demara negocieri cu toate partidele, cu excepția AUR”.

Cîțu, despre introducerea certificatului verde

Șeful liberalilor a mai spus că PNL va susține, în Parlament, demersurile pentru introducerea obligativității certificatului verde la magazine, cu excepția celor esențiale.

„Am decis să susținem în Parlament demersurile pentru folosirea certificatului verde, cu excepția activităților economice esențiale. Îmi asum acest risc politic, dar e soluția de a menține economia deschisă, fără lockdown”.

Despre amânarea facturilor la gaze

În urma ședinței de vineri, PNL a hotărât să încerce modificarea în Parlament a legislației, astfel încât plata facturilor la gaze naturale și curent electric să fie amânată „acolo unde se poate”.

„Prima decizie a fost de a amenda ordonanța guvernului privind compensarea: amânarea facturilor unde se poate”, a adăugat Cîțu.

O altă decizie luată de PNL este un apel pentru vaccinare, care va fi promovat de toate filialele PNL.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult