Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Florin Barbu, nostalgic: „Președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde"

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, l-a invocat pe Nicolae Ceaușescu într-o discurs despre stuful din Delta Dunării.

Ministrul Florin Barbu a fost întrebat, într-un interviu Euronews, de ce a fost nevoie să fie declarată pășune zona de stuf din Deltă, o zonă mlăștinoasă, care nu ar avea nicio legătură cu termenul de pajiște.

Opoziția l-a acuzat pe ministrul PSD Florin Barbu că ar fi contribuit la creșterea unor personaje și firme apropiate de partid.

Florin Barbu, ministrul Agriculturii: „Nu vreau sa exagerez, președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României."

Reporter: E curios că ați adus un argument al lui Nicolae Ceaușescu.

Citește și
Norocul lui Nicolae Ceaușescu
CNSAS a primit noi documente declasificate ale fostei Securităţi, printre care şi de la cabinetul lui Ceauşescu

Florin Barbu, ministrul Agriculturii: „Da, domnul...președintele nostru a spus foarte clar, e aurul verde al României. Nu cred că a spus acest lucru dacă nu era adevărat. Și eu consider că e adevărat și sunt de acord cu el."

Chiar și după revoluție, acest sector de activitate a fost reglementat, a mai afirmat Florin Barbu:

„În Parlamentul României s-a legiferat o directivă și un regulament prin care paludicultura a fost considerată activitate agricolă. S-a transpus în Parlamentul României, dar nu ministrul Barbu sau deputatul Barbu a semnat și a aprobat acea lege. Au aprobat această lege peste 200-230 de colegi deputați. Mai mult de atât, a trecut de Curtea Constituțională și a fost promulgată de președintele României. Deci, din punct de vedere legal, această lege a fost transpusă ca la carte. Partea de pajiști, care sunt ca stuf, a fost trecută în pași, e făcută încă din 2013, de guvernarea Ponta."

Dacian Cioloș, apel la Ciolacu

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloș, l-a interpelat public pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, dacă își asumă „discursul nostalgic comunist” al lui Barbu.

„Îl întreb pe prim-ministrul Marcel Ciolacu dacă își asumă discursul nostalgic comunist al ministrului agriculturii Florin Barbu care vorbește despre fostul dictator în acest fel: ”președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu”.

Domnul ministru Barbu spune lucrurile astea în contextul în care procurorii investighează modul în care acesta a transformat Delta Dunării în pajiște pentru ca firmele șefului său din PSD, Paul Stănescu, să primească fonduri europene de milioane de euro.

La fel ca în comunism, avutul obștesc este al tuturor dar folosit de nomenclatura de partid și de stat. De data asta pe milioane de euro", a transmis Cioloș.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult