Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Firicel din „Las Fierbinți”, gazda festivalului de „Film în sat”. Ce surpriză a pregătit pentru localnicii din satul natal

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este freamăt mare în aceste zile, în comuna unde s-a născut Brâncuși.

Localitatea găzduiește proiecții de filme în aer liber, cu ajutorul lui Toma Cuzin sau „Firicel” din „Las Fierbinți”, și el din Peștișani, comuna cu șapte sate, între care și Hobița lui Brâncuși. Actorul vrea să le ofere oamenilor bucuria de vedea un film la festival ori un spectacol de teatru „pe viu”, ceva extrem de rar în zilele noastre, în mediu rural.

Festivalul „Film în sat” a fost organizat pentru prima dată acum trei ani, înainte de pandemie. După doi ani de pauză, oamenii din Peștișani de abia au așteptat să se reintalnească pe Toma Cuzin, cel care le-a adus proiecțiile aproape de casa.

Localnic: „E un lucru excepțional, nu că excepțional, superexcepțional, cu dvs toți, ceva frumos.”

Localnic: „E unicat în țară și cred că și în lume.”

Citește și
Comedia a adus 2.1 milioane de telespectatori în Las Fierbinți
Comedia a adus 2.1 milioane de telespectatori în Las Fierbinți

Ionela Didea, elevă: „E ceva total diferit, ceva nou, de care nu am avut parte până acum.”

Organizatorii au întins și covorul roșu la intrarea în festival. Așa că atmosfera a fost una de gală.

Toma Cuzin, organizator festival: „Acest festival nu se adresează numai publicului sau oamenilor din Peștișani. E un festival care se adresează tuturor și atunci, zic eu, la o distanță de până în 100 km pot veni liniștiți. E un festival altfel.”

Irina Margareta Nistor, critic de film, curatorul festivalului: „Lumea e bucuroasă să se vadă, are o anumită naivitate frumoasă, ai impresia că ei intră într-un film și tu intri în filmul lor.”

Sâmbătă vor continua proiecțiile în aer liber, dar vor fi organizate și cursuri de actorie și regie pentru copii. Mâine, „Firicel” va prezenta o piesă de teatru.

 

 

 

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult