Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Filmul incidentului în urma căruia o fetiță a murit. Cum a căzut din autobuzul în mers

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un episod şocant, înregistrat la Zalău, ne arată încă o dată - dacă mai era nevoie - că transportul în comun din România se face în condiţii deplorabile, care pun în pericol de moarte călătorii.

O fetiţă de 12 ani a murit după ce a căzut dintr-un microbuz. S-a aşezat în spate, iar uşile maşinii s-au deschis în mers. Copila s-a dezechilibrat, a căzut pe un bulevard din centrul oraşului, şi cu toate că a fost resuscitata de medici, s-a stins în scurtă vreme.

Copila ieşise de la şcoală şi urcase într-un microbuz, pentru a ajunge acasă, într-un sat de lângă Zalău.

Poliţiştii spun că legal, în vehicul pot urca 15 pasageri, dar în această cursă erau mai mulţi. Fata s-a aşezat în spate, pe un taburet improvizat.

Comisar şef Bogdan Oltean, şeful Biroului Rutier Zalău: "Având persoane în plus, în afara capacităţii din certificatul înmatriculat al microbuzului, din cauza faptului că domnul conducător auto nu a asigurat corespunzător uşile din spate, o minoră care stătea în spatele scaunelor normale ale microbuzului, un taburet, adică un loc improvizat, a căzut când s-a deschis uşa din spate pe carosabil."

Citește și
troleibuz
Transportul în comun, pericol public. O fetiță din Zalău a căzut din microbuz și a murit

Victima a rămas din păcate inconştienta zeci de minute.

Căpitan Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj: "Echipajul SMURD, ajuns la faţa locului, a găsit pacientă, o fetiţă de 12 ani, în stop cardio-respirator. Împreună cu un echipaj al ambulantei a efectuat manevre de resuscitare, însă din nefericire pacienta nu a răspuns manevrelor şi după 60 de minute a fost declarată decedata."

Anchetatorii au verificat starea tehnică a microbuzului, care aparţine unei firme autorizate de transport în comun. Potrivit poliţiştilor, la volan era chiar administratorul firmei.

Comisar şef Bogdan Oltean, şeful Biroului Rutier Zalău: "În cazul în care vor identifica anumite ilegalităţi vor fi sancţionaţi contravenţional. Nu putem să stabilim, n-am stabilit câţi oameni aveau în plus, întrucât cursa fiind regulată, se face pe baza legitimaţiilor de călătorie şi a abonamentelor, şi nu au lista de pasageri."

Navetist: Toată lumea care face naveta se plânge, bagă în plus în microbuz. Reporter: Copiii stăteau înghesuiţi de fiecare dată? Navetist: Vă daţi seama.

Navetist: "Sunt nişte jafuri, nişte scaune improvizate."

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Incidentul vine la doar o lună după ce, în Ploieşti, o adolescentă a căzut prin geamul desprins al unui autobuz. Atunci tânăra a scăpat, ca prin minune, cu viaţa, dar a rămas cu leziuni grave. Familia fetei cere despăgubiri de un milion de euro de la Societatea de Transport Public din Ploieşti.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult